2024. április 24., szerda
A MAGYAR SZÓ ÚJ KIADVÁNYAI

Mérföldkövek

A Magyar Szó napilap fennállásának 75. évfordulójára jelent meg a Mérföldkövek – hetvenöt év, hetvenöt írás című kiadvány. Az elmúlt hetvenöt év legmeghatározóbb pillanatainak és írásainak kiválasztása nem kis feladat, ám a kötet szerkesztője, Fodor István, gondosan összegyűjtötte azokat. A Sörtegyűjtéstől a NASA-ig című fejezet az elmúlt hetvenöt év legfontosabb történéseit foglalja magába. A többi között arról is olvashatunk, amikor Josip Broz Tito hivatalos látogatást tett Magyarországon. A lapokon megelevenednek a Mindszenty-ügy részletei, az 1956-os forradalom történései, az első ember űrutazása, a Kennedy-gyilkosság, az 1968-as prágai tüntetések, a holdra szállás, valamint a Szovjetunió megszűnése. A vajdasági események is helyet kaptak ebben a fejezetben, például a Tanyaszínház megalakulása vagy a magyar állampolgárság könnyített eljárással történő megszerzése.

Az Arcok, vallomások című fejezetben olvashatunk a jázovai tollszedőkről, az egykori adahatári iskoláról, a bori magyar munkaszolgálatosokról és egy tízgyermekes család történetéről. Ez a fejezetben az elmúlt évek legemlékezetesebb interjúit tartalmazza, például a Puskás Ferenccel, Szeles Mónikával, dr. Penavin Olgával, Szelecky Zitával, Zsigmond Vilmossal és a Habsburg Ottóval készült beszélgetést.

Ez a kiadvány remek körképet ad az elmúlt háromnegyed évszázadról. A riportokon és interjúkon keresztül megelevenedik a múlt, egy letűnt kor képe. Biztosak lehetünk benne, hogy az olvasó szívesen fogja forgatni a Magyar Szó legújabb kiadványát.

A könyv munkanapokon 14 óráig megvásárolható szerkesztőségünk újvidéki, szabadkai és zentai hirdetőosztályán, vagy megrendelhető a Magyar Szó terjesztőosztályán, a 021/557-304-es telefonszámon.

 Ára 300 dinár + postaköltség (megrendelés esetén).

*********

Amit a galamb összehordott

Hódegyházi vidám történetek

Az érdekes, vidám és kevésbé vidám, de tanúságos történeteket tartalmazó kötet postai utánvétellel megrendelhető a Magyar Szó terjesztőosztályán, a 021/557-304-es telefonszámon, vagy a szerzőnél, Gergely Józsefnél, a 064/8055106-os telefonszámon.

Ára 500 dinár.

*********

MÉG KAPHATÓ

A Magyar Szó 2020-as könyvnaptára!

Keresse az újságárusoknál, a Magyar Szó lapárusainál, lapkihordóinál és a a szabadkai (Marko Orešković u. 34.), az újvidéki (Vojvode Mišića u. 1.), a zentai (Posta utca 14/IV.) szerkesztőségünkben, munkanapokon 8-tól 14 óráig.

Megrendelhető a 021/557-244-es és a 021/557-304-es telefonszámokon.

Ára 400 dinár.