2024. április 19., péntek

Biztonságosan a téli időszakban is

Interaktív előadások a balesetmentes közlekedésért

A városi ifjúsági és sporthivatal támogatásával és a Petro Max sportautóklub kivitelezésében a héten előadást tartottak a Biciklana kávézóban, amelyet a Csökkentsd a gázt! elnevezésű program keretében valósítanak meg. A projektumhoz az Invictabike klub is csatlakozott.

Az oktató jellegű előadáson az érdeklődők között az Invictabike klub országos szintű ifjú bajnokai is jelen voltak (Fotó: Fúró Dénes)

Az oktató jellegű előadáson az érdeklődők között az Invictabike klub országos szintű ifjú bajnokai is jelen voltak (Fotó: Fúró Dénes)

Daniela Ignjatić, a projektum vezetője elmondta, hogy az oktató előadásnak a célja elsősorban felkészíteni a kerékpárokon közlekedő fiatalokat minden eshetőségre, amelyekkel a téli időszakban találkozhatnak.

– Az interaktív oktatás elméleti és gyakorlati részből állt. Ez utóbbi volt a fiatalok számára a legérdekesebb, hiszen a kerékpárokon kívül ún. ,,részeg szemüvegeket” használtak, így józanul is megtapasztalhatták, hogy ittasan hogyan látnák a környezetüket és hogyan tudnának reagálni a váratlan helyzetekben. Fontos tudni, hogy bármilyen jó sofőrök is vagyunk és bármennyire is tiszteletben tartjuk az előírásokat, a közlekedésben mindig akadnak olyanok, akik nem így viselkednek és ezzel minket is veszélybe sodorhatnak – mondta Ignjatić.

Eduard Župan, az Invictabike klub igazgatója hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődő fiatal kerékpárosokat, akik megtudhatták, hogy milyen felszereléssel kell rendelkezniük a téli időszakban, hogyan viselkedjenek a közlekedésben és hogy mire érdemes ilyenkor odafigyelni.

– Az előadás során bemutattuk milyen felszereléssel kell felszerelni a kerékpárt havas időben, hogy ilyenkor is biztonságosan közlekedhessünk vele. A speciális szemüvegek használatával pedig arra igyekeztünk rávilágítani, hogy semmilyen körülmények között se vegyenek magukhoz alkoholt vezetés előtt – ismertette Župan.