2024. április 19., péntek

Ajándék és virgács

Szenttamáson is járt a Mikulás
Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

Vasárnap délelőtt 11 órakor a szenttamási templomudvarban lévő nagy adventi koszorún Füstös Léna, a Hagyományápolók Klubjának fiatal tagja ünnepélyesen meggyújtotta a második gyertyát.
A rövid alkalmi műsort ezúttal a klub Liliomfi társulatának tagjai, továbbá a Csalogány asszonykórus állították össze, akik adventi és karácsonyi dalokat énekeltek.
A templomban az ünnepi nagymisét követően a Mikulás fogadta a több mint 170 gyereket, és az ajándékcsomag mellé ezúttal is sok virgácsot osztott szét. Robotka Angéla, a klub vezetője elmondta, a szokásostól eltérően az idén a Mikulás a templomban lepte meg a gyerekeket, a második adventi gyertya meggyújtását pedig már évek óta a klubtagokra bízzák.
− Az idén is, mint minden évben, azért választjuk a másodiknak a meggyújtását, mert ez van legközelebb a Mikulás-váráshoz, és mivel hagyományápolók vagyunk, így a hagyományos Mikulást is mindig a templomban és a templomudvarban szervezzük. Most az atya kiegészítette egy kicsit a csomagjainkat, örülünk, és köszönetet mondunk neki. Azt is elmondhatom, hogy asszonykórusunk két templomi énekkel ajándékozta meg a híveket, majd a kis Liliomfi színjátszó csoport mikulásos jelenetet adott elő. Már tavaly is bemutatták a színpadon, a most előadott, kissé rövidített változatban kiemeltük, hogy a jó gyerekeknek jár a csomag a Mikulástól.
Az udvarban a jelenlévőket a klub asszonyai forró teával vendégelték meg, a VMSZ helyi szervezete pedig apró ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.