2024. április 25., csütörtök

Békésen kezdődött az új esztendő

A polgármester az év első óráiban látogatta meg a sürgősségi szolgálatokat

Újvidék polgármestere, Miloš Vučević látogatást tett azokba a közintézményekbe, illetve közvállalatokba, amelyek szilveszter éjszakáján is gondoskodtak a polgárok egészségének és közbiztonságának védelméről.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A polgármester felkereste többek között a sürgősségi osztály, a rendőrség, a tűzoltóság, a Čistoća Kommunális Közvállalat, valamint a Városi Közlekedési Közvállalat (VKV) ügyeletes szolgálatait.

Látogatása során tájékoztatták, hogy a beavatkozások száma nem haladta meg a várt keretet.

– Örömben és békében köszöntöttük a 2020. évet, reméljük ez továbbra is így marad. Felszólítottuk az újvidéki polgárokat, valamint a városba érkező vendégeket is, hogy ne csak a maguk, hanem mások épségére is vigyázzanak. Személyesen győződtem meg arról, hogy az intézmények jól és zökkenőmentesen működnek – mondta Miloš Vučević, valamint elismerte az alkalmazottak egész évi munkáját. Köszönetet mondott azoknak, akik fenntartják a város higiéniáját, tisztítják a várost és elhordják a szemetet, valamint a közlekedési közvállalat vezetőinek és szerelőinek, ők nemcsak az új év első napján, hanem egész évben alaposan dolgoznak.

Örömmel tudatta, hogy az idén 40 új járművel gazdagodik a Čistoća Kommunális Közvállalat, illetve 100 új modern, légkondicionált rendszerrel ellátott busz érkezik a közvállalat részére. A járművek mindegyike eleget tesz az összes környezetvédelmi szabványnak. Ugyanakkor az Újvidéki Tűzoltóság részére is biztosítottak egy új tűzoltókocsit.

Lenka az újév első újszülöttje

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Újvidéken kislány volt az első újszülött. Danijela Dinčić reggel 7 órakor hozta világra Lenkát. Január 1-je első óráiban még 6 kisbaba született. Miloš Vučević, Újvidék polgármestere meglátogatta a szülészeten a boldog anyukát, majd hangsúlyozta: örvendetes hír, hogy tavaly az év első 11 hónapjában több gyermek született mint egy évvel korábban.

Az újvidéki önkormányzat az év első újszülöttjének 200.000 dinárt biztosított a városi költségvetésből, a többi január 1-jén született kisbaba pedig 50.000 dinárt kap támogatásként.

– Örülünk, hogy az éjszaka békésen telt el, ezt megerősítette a rendőrség és a tűzoltóság is.

Azt kívánom, hogy az új évben a rendőrségnek, a mentőszolgálatnak, valamint a tűzoltóknak a lehető legkevesebb munkája legyen – jelentette ki Miloš Vučević, és boldog új évet kívánt Újvidék minden polgárának.