2024. március 29., péntek

Aleksandar nem fázhat

A bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesületének jótékonysági megmozdulása

Lapunk hasábjain korábban beszámoltunk már arról, hogy a Facebookon segítségkérő üzenetét közzé tevő bácskossuthfalvi Petrović Mária és a családja otthona szentestén váratlanul feketébe borult, ugyanis a súlyos beteg asszony szervezete feladta a harcot a gyógykezelés közben.

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

A kamenicai székhelyű Vajdasági Onkológiai Intézet kórterméből néhány héttel korábban keltezett felhívás nyomán több falubeli, és külföldön élő magánember és szervezet is megmozdult. Ki-ki a maga lehetőségeihez mérten igyekezett enyhíteni a család problémáin, illetve Mária kisfia, Aleksandar, és a gyermekről gondoskodó élettárs, Molnár Dezső mindennapjait megkönnyíteni. A bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesülete még néhány héttel ezelőtt, az akkor még Mária gyógyulásával kecsegtető kezelés közben hirdette meg gyűjtési akcióját tagsága körében. A felhívásban tartós élelmiszert, ruházatot, játékot, és némi édességet kértek a kisfiú számára. Az új év második napján Fodor Zoltán, az Életfa elnöke, és Fábrik Emma elnökségi tag nyújtotta át a falubeli nagycsaládosok több táskányi ajándékát a dr. Dévai Lajos utca 17-es számú szerény, ám de takaros ház gyászoló lakóinak. Fodor Zoltán elmondta, hogy a szervezet felhívására több család is megmozdult.

– A szervezetünk ugyan anyagi segítséget nem tud nyújtani, de gyorssegélyként a tartalékainkból lehetőségünk adódott két köbméternyi fát vásárolni az egyik helyi fatelepen Aleksandar és Dezső részére. A tagságunk több tagja készített ajándékcsomagot a kisfiú részére, téli ruházatot, lábbelit, tartós élelmiszert, játékokat gyűjtöttek össze – tudtuk meg az Életfa elnökétől.

A gyermek nevelőapja, Dezső elmondta, hogy az új év új kihívások elé állítja őt és Aleksandart, ugyanis a gyermek édesanyjával, Máriával nem voltak összeházasodva. Az Életfa Nagycsaládosok Egyesületének ajándékait átvéve elárulta, hogy már felvette a kapcsolatot az illetékes intézménnyel, Topolya Község Szociális Központjával. A kisfiúval nagyon ragaszkodnak egymáshoz, és igyekszik majd a tőle telhető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy a továbbiakban is együtt tudjanak maradni. A céljuk érdekében is elfogad minden további tanácsot vagy segítséget, hogy továbbra is egy családot alkothassanak az őt apaként szólító Aleksandarral.

– Köszönettel tartozunk minden egyes eddigi segítségért, amit kaptunk. Aleksandar számára nagyban megkönnyíti édesanyja elvesztését feldolgozni az a sok szép játék ajándék, amit kaptunk a jó szándékú emberektől, focista kollégáimtól, azoktól az egyénektől, akiknél idénymunkát vállaltam korábban, de külföldön élő falunkbéliek is gondoltak, gondolnak ránk. Továbbra is elfogadunk elsősorban a kisfiam számára téli, meleg ruházatot, de minden más segítségért is hálásak vagyunk – nyilatkozta Molnár Dezső a helybeli nagycsaládosok szervezete által gyűjtött segély átvételekor.