2024. április 23., kedd

Az ATP-kupa vezeti be az új idényt

Novak Đoković bekerült abba a szűk körbe, amelyet a 80 százalékos győzelmi aránnyal rendelkező teniszezők alkotnak (Fotó: Beta)

Novak Đoković (Fotó: Beta)

Ausztrália három városában, Brisbane-ben, Sydney-ben és Perthben ma rajtol az új ATP-kupa, és ez a 24 válogatottat felvonultató csapatverseny vezeti be a 2020-as teniszidényt. A mezőnyben ott van Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki és Nikola Milojević összeállításban Szerbia is, amely a csoportversenyek során Dél-Afrikával (holnap 8.30-kor), Franciaországgal (hétfőn 8.30-kor) és Chilével (szerdán 1 órakor) játszik. A lehető legerősebb mezőnyből csak Svájc hiányzik. Federeren és Wawrinkán kívül nem indulhat még Andy Murray, Matteo Berrettini, Miloš Raonić és Kej Nisikori, de már az 1. forduló mai és holnapi meccsein Đoković–Anderson, NadalBaszilasvili, ThiemĆorić, CicipaszShapovalov, A. ZverevDe Minaur és MedvegyevFognini rangadókat is láthatunk.

Az 1. forduló műsora, ma, C csoport: Belgium–Moldova, Nagy-Britannia–Bulgária. D csoport: USA–Norvégia, Oroszország–Olaszország. F csoport: Kanada–Görögország, Ausztrália–Németország. Holnap, A csoport: Szerbia–Dél-Afrika, Franciaország–Chile. B csoport: Japán–Uruguay, Spanyolország–Grúzia. E csoport: Argentína–Lengyelország, Ausztria–Horvátország.

Az év első tornáival kapcsolatos, hogy Alekszandr Dolgopolov után Lucas Pouille, Andy Murray és Nisikoriis lemondták az Australian Opent. Közzétették a február 3-án rajtoló tornák benevezési listáit is, amiből kiderül, hogy Györe László az argentin Córdobában, Filip Krajinović pedig a francia Montpellier-ben lép fel. Előbbin Balázs Attila, utóbbin Fucsovics Márton neve található a várakozási listán.