2024. április 24., szerda

Tizennégy napja keresik a lányrablót

Folytatódott a nagyszabású rendőrségi akció, melynek célja a visszaeső bűnöző, Ninoslav Jovanović felfedése, akit azzal gyanúsítanak, hogy elrabolta és tíz napig fogva tartotta a 12 éves Monika Karimanovićot.

Immár teljes két hete tart az akicó, és a belügyi szervekből származó hírek szerint addig tart, amíg az emberrabló nyomára nem bukkannak. Tegnap a rendőrség és a csendőrség Niš és Svrljig között kutatta át a terepet, ma folytatta a munkát.  

Vladimir Rebić, a szerbiai rendőrség igazgatója korábban kijelentette, hogy prioritásnak tartják Jovanović letartóztatását. Keresését ugyanakkora létszámban és nagy energiával folytatják, mint amíg a kislányt fogva tartotta.

Rebić szerint a nyomozást nehezíti, hogy Jovanović egészen biztosan készült erre a bűncselekményre, és előre kialakított magának rejtekhelyeket, ahol vizet és élelmet raktározott el. Nehezítő körülmény az is, hogy a nyomozás területén a falusi házak 80-90 százaléka elhagyatott, a rendőrségnek pedig nincs felhatalmazása arra, hogy a bezárt házakba behatoljon.