2024. március 28., csütörtök

Biztató jövőkép

A múlt évhez képest több elsős indul magyar nyelvű tagozatba

A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete tegnap megtartotta hagyományos, újévi fogadását, amelyen a tagságon kívül támogatók, partnerek is szép számban részt vettek.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Vicsek Annamária, a VMSZ Újvidéki Szervezetének elnök asszonya kiemelte, hogy a múlt év jelentős volt nemcsak a párt, hanem az újvidéki szervezet számára is, ugyanakkor kitért arra is, hogy egy nehéz, de sikeres esztendőt hagytak maguk mögött. – A VMSZ-en belül az Újvidéki Városi Szervezet igen fontos helyet tölt be, ugyanis a párt doroszlói kongresszusát követően négy tanácstag, egy elnökségi tag és még a tanácselnök is innen került ki. Az újvidéki magyarság szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, hogy a telepi Dunavirág óvodában egy lépéssel közelebb kerültünk a magyar nyelvű bölcsődei csoport megnyitásához, amelynek kivitelezése a következő év kiemelt feladata lesz. Az elkövetkező esztendőben is fenntartjuk a magyar tannyelvű elsős tagozatokat, hiszen mintegy 35 kisgyermek fogja anyanyelvén megkezdeni tanulmányait, ez a szám pedig több mint az előző évben – mondta Vicsek.

Hozzátette, hogy a városi vezetéssel is kiváló volt az együttműködés, mivel felújították a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ melléképületeit, a következő évben a főépület teljes körű felújítását is megkezdik. Az 1944/45-ös vérengzések áldozatainak emlékére emelendő emlékmű realizálását jövőre tervezik, az anyagi hátteret a városi költségvetésből biztosították.