2024. április 25., csütörtök

A migránsok ellen tüntettek Szabadkán

Pénteken este a migránsok ellen tüntettek Szabadkán. A település főterén mintegy harmincan gyűltek össze, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek a kormány menekültpolitikájával szemben.

A civil kezdeményezésre létrejött eseményen Miroslav Bakić újságírói kérdésre a tiltakozó megmozdulás okait ismertette.

– A tiltakozó megmozdulásunk oka, hogy elégedetlenek vagyunk az államvezetésnek a migránsokkal szemben tanúsított magatartásával. Azt látjuk, hogy más településeken embereket támadnak meg, magánterületekre hatolnak be, és eltulajdonítják más tulajdonát. Mi egyszerűen nem szeretnénk megvárni, hogy rákényszerüljünk arra, hogy fegyverrel kelljen védenünk az asszonyokat és a gyerekeket. Vannak menekültek, akik a befogadóközpontokban tartózkodnak, és velük nincs semmi bajunk. Róluk senki sem hallott semmi rosszat, de azokról, akik a városban járkálnak, és azt csinálnak, amit akarnak, mindenféle történeteket lehet hallani – fogalmazott Miroslav Bakić.

Saša Demić elmondása szerint két követelésük van.

– Két dolgot kérünk az állam vezetőitől. Elsősorban tegyék lehetővé, hogy a polgárok szavazhassanak arról, hogy szeretnénk-e migránsokat Szerbiában, vagy sem. Másrészt azt kérjük, hogy a rendőrségnek engedjék meg azt, hogy teljesítsék a feladatukat. Hiszek abban, hogy képesek ellátni a feladatukat, amiért az adónkból a fizetésüket kapják – mondta Saša Demić, akitől azt is megtudtuk, hogy mindaddig folytatják a tiltakozást, amíg nem teljesítik a kéréseiket.