2024. április 25., csütörtök
CSANTAVÉR

A tisztes helytállás a cél

A Szabadkai Városi Liga őszi idényében nem sok sikerélményben lehetett részük a csantavéri labdarúgóknak, a piros-feketék ugyanis két győzelemmel és tíz vereséggel csak a 8. helyet szerezték meg a 11 csapatos mezőnyben. Szabó Flóriánék első pontjaikat a 7. fordulóban szerezték meg, amikor Engi Tihamér góljával 1:0-ra verték hazai pályán a nagy rivális meggyesi (višnjevaci) Udarnikot. A 9. játéknapon újabb győzelemnek örülhettek a csantavéri szurkolók, bár ahhoz kellett a Palics csapatának edzője is, aki a 75. percben, 1:1-es állásnál leparancsolta a pályáról csapatát, mivel szerinte tanítványai nem voltak biztonságban a csantavéri sportközpont pályáján. A versenybizottság a mérkőzést 3:0-s eredménnyel a csantavériek javára igazolta, akik így hat ponttal várhatják a tavaszi folytatást.

A tavalyi szezon befejezése után több idősebb játékosunk is abbahagyta a focit, emellett volt még néhány távozónk is, így egy nagyon fiatal csapattal voltunk kénytelenek elkezdeni az idényt. Ilyen előzmények után természetesen nem lehettek vérmes reményeink, legfőbb célunk a tisztes helytállás volt, amit úgy-ahogy sikerült is teljesítenünk. A nagyobb játékerőt képviselő csapatokat megizzasztottuk, azokon a meccseken jól teljesítettek a fiúk, a verhető ellenfelek ellen azonban különböző okok miatt nem tudtunk túl sok pontot szerezni, és emiatt van egy kis hiányérzetünk” értékelte a pontvadászat első felét Anitics József, a csantavériek vezetőedzője.

Volt azonban az ősszel egy olyan csantavéri focista, akinek jóval több sikerélményben lehetett része a városi ligában, a Csantavér és az oromi Šampion együttesében is megfordult Toldi Attila ugyanis a zentaörsi (dušanovói) Hajduk tagjaként a 3. helyről várhatja a bajnokság második részét. A rutinos hálóőr szerint ugyan csapata két mérkőzésen is kikapott, ám a kék-fehérek így is versenyben maradtak a bajnoki címért: „Zentaörsön most egy nagyon jó csapat jött össze, jó a hangulat az öltözőben, és talán ez is az oka annak, hogy ilyen jól állunk a táblázaton. Volt ugyan két elrontott mérkőzésünk az Udarnik és a Lokomotiva ellen, ennek ellenére nem mondtunk le a bajnoki címről, de miért is tennénk, hiszen lemaradásunk mindössze egy pont az élen állókkal szemben” mondta Toldi, aki az ősz folyamán öt bajnokit is lehozott kapott gól nélkül.

A Szabadkai Városi Ligában kiélezett harc várható a bajnoki címért, két szabadkai gárda, a 2014 és 2017 között három elsőséget is begyűjtő Elektrovojvodina és a címvédő Lokomotiva ugyanis egyaránt 31-31 pontot gyűjtött, a 3. helyen álló Hajduknak pedig 30 pontja van.