2024. április 23., kedd

Anna és Marko a legjobbak

Óbecsén is megválasztották az év legjobb sportolóit

Öt korcsoport férfi- és női mezőnyében hirdették ki pénteken este az idei év legjobb sportolóit Óbecse községben, emellett az iskolák, az edzők, a csapatok, a sportszervezetek és a sportmunkások is elismerésben részesültek. A legtöbb serleget a Becse Karateklub és a bácsföldvári Vojvodina Tekeklub sportolói vihették haza, és az est abszolút férfi és női győztese is ebből a két klubból került ki: a község legsikeresebb sportolói 2019-ben Marko Erdeljan ifi korosztályos tekéző, valamint a serdülők mezőnyében versenyző Komáromi Anna Réka karatés. Erdeljan Európa-bajnokságot nyert párosban, egyéniben pedig országos kupagyőztes lett, míg Komáromi Vajdaság és Szerbia legjobbjaként formagyakorlatban szerzett egyéni bajnoki címet a csehországi JKA és a spanyolországi ESKA Európa-bajnokságon is.

A többi kategória legjobbjai, újonc lányok: Varga Réka (úszás). Újonc fiúk: Szirbik Zalán (kajak). Pionír lányok: Kis Katarina (karate). Pionír fiúk: Stefan Nićin (úszás). Serdülő fiúk: Marko Mišković (kajak). Junior lányok: Milica Stojšić (kick-box). Szenior nők: Aleksandra Radić (tánc). Szenior férfiak: Marko Tomićević (kajak).

Az általános iskolák között az óbecsei Zdravko Gložanski, a középiskolák között a gimnázium lett a legjobb, Komáromi Attila (karate) a legsikeresebb edző, a legjobb csapatnak a Becse Karateklub női katacsapatát, a legjobb sportszervezetnek az óbecsei Mladost Cselgáncsklubot, a legjobb sportmunkásnak Milorad Rakićot (sportszövetség) nyilvánították.

Az idén hunyt el Berta Lajos, az óbecsei Népkönyvár egykori legendás munkatársa, aki sportújságíróként, tudósítóként is sokat tett az óbecsei sportéletért. Az életművéért neki ítélt posztumusz elismerést unokája vette át a szervezőktől.

A bizottsághoz egyébként a községi kluboknak csak nagyjából a feléből érkeztek jelölések, összesen közel száz. A listáról azért maradtak le világklasszis óbecsei sportolók (például Zavarkó Vilmos és Bárány Csongor tekézők, Szilágyi Csaba úszó, Borislava Beba Perić Ranković parasportoló, Biljana Relić és Marko Novaković kajakozók vagy az asztaliteniszező Surján Szabina), mert ők nem községi klub színeiben versenyeznek.