2024. április 25., csütörtök

A legeredményesebbek fogadása

Az egyéni sportok világversenyein részt vetteknek és a munkás sportolimpia legjobbjainak mondtak köszönetet

Topolya község világversenyekre is eljutott legeredményesebb egyéni sportolóit, illetve a munkás sportjátékokon kiemelkedő eredményeket elért résztvevőket fogadta Kislinder Gábor községi elnök a közelmúltban. A községi elnök a gratulációi mellett apró figyelmességet is átnyújtott nekik.

Topolyai sportolók egy csoportja Kislinder Gábor községi elnökkel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Topolyai sportolók egy csoportja Kislinder Gábor községi elnökkel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Sportolóink messze földre viszik magukkal Topolya jó hírnevét, példaértékű eredményeik az ifjabb generációk számára is motivációként hatnak. Ezt a község igyekszik a lehetőségeihez mérten jutalmazni. Topolyán és a falvakban 18 millió dinárt fordítunk a sportágak támogatására, emellett a helyi közösségek hozzájárulását is élvezik, illetve még külön az utaztatást is igyekszünk megtéríteni számukra  –mondta egyebek mellett a községi elnök, aki ajándékot nyújtott át MarinkoStojakovićnak, a bulgáriai Plodban nyáron megtartott taekwondo-világbajnokság ezüstérmesének. A fogadáson jelen volt Liszka Péter, aki veteránként ma is eredményesen vesz részt a body building sportág világversenyein.

– Legutóbb 18 ország részvételével megrendezett világversenyen vettem részt, aamelyen az 50 éven felüliek kategóriájában értem el a 6. helyezést. Nem kis eredmény ez az én életkorommal. Immár 40 éve sportolok mint testépítő, és addig folyatatom, amíg az erőm megengedi – nyilatkozta egyebek mellett Liszka Péter.  Az erőversenyeken több alkalommal is remek eredménnyel versenyző, a közelmúltban ötödik világbajnoki címét is megszerző Mihájlovics Miki a községi elnök fogadásán bejelentette, hogy egészségügyi okok miatt felhagy a versenyzéssel.

– Edzőként és bíróként ezután is részt veszek sportágam megmozdulásain, de sajnos a versenyeknek búcsút kell mondanom, orvosi javaslatra. Súlyos autóbaleset után sikerült felépülnöm, és fényes eredményt elérnem, amiért különös hálát érzek, ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy a szervezetemet már nem tehetem ki nagyobb megterhelésnek – tette hozzá Mihájlovics Miki.

A fogadáson jelen voltak a vajdasági szintű, legutóbb Becsén megszervezett észak-bácskai munkás sportjátékok eredményes topolyai résztvevői is, akiket egyebek mellett Milan Banjeglav, a Szerbiai Szakszervezetek Szövetségének Topolya községi elnöke és Ljubomir Obradović, a sportverseny észak-bácskai megbízottja is köszöntött. A munkásolimpián egyébként 428-an vettek részt, Topolyáról 146-an. A legeredményesebb községbeli női sportoló Kovács Hargita lett, a legeredményesebb férfi sportoló Zoran Šandor, Tóth János pedig a legidősebb, érmet szerzett sportoló.