2024. április 25., csütörtök

A legtöbben otthon búcsúztatják az óévet Óbecsén

Immár hetedik éve annak, hogy Óbecsén nincs szervezett újévvárás a központi téren, a legtöbben otthon, családi és baráti körben lépik át az ó- és az új év küszöbét, míg a fiatalok a klubokban, kávézókban töltik ezt az éjszakát még akkor is, ha azokban nincs szervezett buli.

Bogdan Dunđerski egykori, napjainkban Fantast néven működő kastélyában évek óta telt hát van szilveszter éjjelén, a 4900 dináros vacsorajegyek az idén is gyorsan elfogytak erre az alkalomra. A másnapi, álarcos program is nagyon népszerű, arra 3000 dináros áron lehet még néhány jegyet venni. A zenét Miša Silaški zenekara fogja szolgáltatni a vendégeknek. Azok, akik a többnapos csomagra fizettek be a szállodaként is működő kastélyban, január elsején borkóstolón vehetnek részt, és a lovarda két kiscsikójának a keresztelőjét is megünnepelhetik.

A város központjában, Bogdan Dunđerski egykori családi házának a felújított épületében az idén nyílt meg a Baron étterem, ahol ugyancsak jó szórakozást ígérnek a vendégeknek, akik pillanatok alatt el is kapkodták a 3200 dináros szilveszteri jegyeket. Zoran Malić tulajdonos elmondása szerint a buli ismétlése másnap már ingyenes, és az étterem mindenki előtt nyitva lesz.

A Jug Bogdan utcai Trim étterem is szervez szilveszteri bulit, ugyanis évek óta élő zene mellett itt búcsúztatja az óévet a Leson Hegymászó Társaság. A tagok január másodikára a hagyományokhoz híven most is szerveznek sétát, amelyhez bárki csatlakozhat 10 órakor a központban. Azt, hogy hova és mekkora sétát tesznek majd, a helyszínen, az időjárás függvényében döntik majd el a szervezők.