2024. április 25., csütörtök

Mészárlás Nagyszereden

A bánáti faluban a tűzoltók találtak rá a holttestekre

Szörnyű tragédia színhelye volt a csütörtök éjjel a Versec közelében lévő Nagyszered (Veliko Središte). A gyanú szerint a 64 éves férfi (J. N.) megölte a tőle tíz évvel fiatalabb egykori feleségét (V. N.), majd felgyújtotta a házat, és önkezével vetett véget életének.

A lakosság az esti órákban értesítette a tűzoltóságot a lángokban álló házról. A tűzoltók az oltás során behatoltak a házba, ekkor bukkantak rá az élettelen testekre. A lánglovagok az egyik szobában egy női holttestre bukkantak, a szomszédos melléképületben pedig egy felakasztott férfit találtak. A helyszíneléskor a tűzoltók megállapították, az áldozatok halálát nem a tűz okozta.

Az esetről egyelőre kizárólag meg nem erősített hírek állnak rendelkezésre, és találgatások folynak a részleteket illetően. A Večerje Novosti értesítései szerint a tragédiát megelőzően dulakodás folyhatott a ház körül, mert szétdobált ruhákat, valamint vérnyomokat is találtak az épület körüli betonon. Egyes feltételezések szerint a sarokba szorított nő az ablakon keresztül próbált menekülni vérszomjas férje elől, ugyanis betört ablak- és redőnydarabokat is találtak a helyszínen. A gyanú szerint a férfi dulakodás után leszúrta a nőt, majd felgyújtotta a házat és felakasztotta magát.

A pancsovai felső ügyészség elrendelte a testek boncolását, valamint alátámasztotta, a felek az idén novemberében váltak el hivatalosan, de ezt követően is egy háztartásban éltek. Nem ez volt J. N. egyedüli erőszakos cselekedete, a férfi ellen már korábban is folyt eljárás családon belüli erőszak bűntettének elkövetése miatt.