2024. április 19., péntek

Júniusban új vezetőséget választ az SZHP

Vučić nem jelölteti magát a párt elnöki tisztségére

A Szerb Haladó Párt ma Belgrádban megtartott főbizottsági ülésének középpontjában a jövőre esedékes választásokra való előkészületek szerepeltek. A tanácskozás részleteiről a zárt ajtók mögött megtartott eseményt követően Aleksandar Vučić, Szerbia köztársasági elnöke, az SZHP elnöke számolt be a média képviselőinek.

– A párt Vid napi közgyűlésén új vezetőséget választunk, tehát 2020. június 28-án már új összetételű vezetés irányítja a pártot. Nagy kihívások előtt állunk, és remélem, hogy sikerül megőrizni a stabilitást és a békét. Fontosnak tartom kiemelni, hogy szükség van az új emberekre, akik tele vannak energiával, lelkesedéssel és ambíciókkal, akik makulátlanok. Úgy gondolom, lesz elég időm ahhoz, hogy minden mozzanatot megvizsgáljak, és a legjobb embereket javasoljam a párt elnöki tisztségére és a különböző bizottságok tagságába – nyilatkozta Aleksandar Vučić, aki azt is hozzá tette, bízik abban, hogy a fiatalok energiája hozzájárul ahhoz, hogy a párt sikerrel szerepeljen a jövő évi választásokon.

A kormányfő elmondása szerint ő nem jelöli magát a párt elnöki tisztségére.

Aleksandar Vučić mindezek mellett szót ejtett a Montenegróban elfogadott egyházügyi törvényről, valamint a múlt héten a szerb parlamentben történt incidensről is, amelynek kirobbantója a Dveri két képviselője volt.

Az SZHP főbizottságának ülésén Ana Brnabićot, az ország miniszterelnökét a párt elnökségének tagjává választották.