2024. április 25., csütörtök

Vučić: Nagy szükség van a fiatalok munkájára

Főbizottsági ülést tartott a Szerb Haladó Párt

Telljes tisztújításra készül a Szerb Haladó Párt, jövő júniusban kicserélődnek a főbizottsági tagok, de elnökváltásra is sor kerül, jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő, a hatalmi párt vezetője a szervezet ma délelőtt Belgrádban megtartott főbizottsági ülésén.

A Szerb Haladó Párt Főbizottsága két órán át tanácskozott zárt ajtók mögött, ülésük fő témája a jövő év áprilisában esedékes választásokra való felkészülés volt.

– Nagy terveink vannak, ambiciózus, de egyben reális programot mutatunk a polgároknak. A párt fő célja, hogy megnyerje a választásokat, ám ez egyáltalán nem lesz egyszerű – nyilatkozta a Tanjugnak Aleksandar Vučić.

Az államfő fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a pártnak nagy szüksége van „vérfrissítésre”. A jövőben nagy szerepet kapnak majd azok a fiatalok, akik a párt vezető egyéniségeitől sokat tanulhattak, ám most esélyt kapnak a bizonyításra. A pártelnök elmondása szerint közülük 20-an fognak szerepelni a párt köztársasági parlamenti választásokon indított listáján.

Aleksandar Vučić arról is beszámolt, hogy a Főbizottság egyhangú döntésének értelmében Ana Brnabić jelenlegi miniszterelnök mától a Szerb Haladó Párt elnökségének tagja.