2024. április 25., csütörtök
FOCIMIX

Lőw Stuttgartba tart?

Lőw Zsolt lehet a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Stuttgart vezetőedzője. A lehetőségről a Stuttgarter Zeitung keddi számában írtak, azzal a kiegészítéssel, hogy a klubvezetők egyelőre nem vették fel a kapcsolatot a 40 éves magyar szakemberrel. Lőw jelenleg a francia bajnok PSG csapatánál dolgozik Thomas Tuchel segítőjeként, és a vezetőedzőhöz hasonlóan 2021 nyaráig érvényes a szerződése. Bár a Stuttgart a harmadik, osztályozót érő helyen áll a Bundesliga 2-ben, a klubvezetők az utóbbi hetek visszafogott eredményeit látva hétfőn megköszönték a nyáron szerződtetett Tim Walter edző munkáját. Thomas Hitzlsperger kiemelte: veszélyben érezték céljaik elérését, ezért a váltás mellett döntöttek. A Kicker úgy tudja, hogy Sandro Schwarz és Markus Anfang neve is felmerült a lehetséges utódok között. A Stuttgarter Zeitung információi szerint azonban egyikükkel sem számolnak az ötszörös – legutóbb 2007-ben aranyérmes – német bajnoknál, amely az előző idény végén az osztályozón bukta el élvonalbeli tagságát az Unionnal szemben.

Conte szemet vetett régi játékosára

Az olasz sportsajtó értesülése szerint a Serie A éllovasa, az Internazionale a januári átigazolási időszakban vételi ajánlatot tesz a Barcelonának a katalánoknál futballozó Arturo Vidalért. Az olasz bajnokságban a Juventust jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőző milánói gárda vezetői, ha igaz, 12 millió euróért vinnék a spanyol bajnoki címvédő együttes 32 éves chilei középpályását. Egyes források úgy tudják, hogy az Inter nyártól szerződtetné Vidalt, aki addig – kölcsönszerződés keretében – fél évet még maradna a katalán csapatnál. Megszerzését állítólag a vezetőedző, Antonio Conte szorgalmazza a leginkább. Conte és Vidal korábban már dolgozott együtt, méghozzá sikerrel, igaz, nem az Internél, hanem a Juventusnál, 2011 és 2014 között, amikor is bajnoki címeket és szuperkupa-elsőségeket is ünnepelhettek.

Mbappé olimpiára menne

Kylian Mbappé világbajnok francia labdarúgó szeretne részt venni a jövő nyári tokiói olimpián. „Pályafutásom során legalább egyszer szerepelni akarok az olimpián” – mondta a PSG 21 éves csatára a France Football című szaklapnak nyilatkozva. Hozzátette, nagyon szeretne részt venni a jövő nyári ötkarikás játékokon Tokióban, de a döntés nem csak az ő kezében van. „Ha a klubom nem akarja, hogy ott legyek, nem fogom erőltetni. Amennyiben jövőre nem jön össze, 2024-ben Párizsban mindenképpen szerepelni akarok” – hangsúlyozta. Jövőre június 12. és július 12. között rendezik az Európa-bajnokságot, az olimpia labdarúgótornájára pedig július 22. és augusztus 8. között kerül sor, de közben már a francia bajnokság is kezdetét veszi.