2024. április 20., szombat

Balašević Zágrábban: „Nincs vége, míg a kövér nem énekli el a magáét”

Eszék után karácsony másnapján a zágrábi Arénában koncertezett Đorđe Balašević, az ex-jugoszláv térségekben is még mindig népszerű újvidéki zenész, aki novemberben infarktuson esett át. A horvát média jelentése szerint a közönség vele énekelt, kiváló volt a hangulat, mint ahogy a baranyai Eszéken is: „Most már nem stand up, hanem stent up komédiás vagyok. Megjavítottak!”

„Hol vagytok? Helyzetem volt – ahogy azt az amerikaiak mondanák, számomra is nem remélt helyzet volt –, ki kellett gondolnom az ‘utolsó szavakat’. Kicsit meglepett, nem számítottam rá. Én az improvizáció mestere vagyok, néztem a fehér köpenyeseket, és azon törtem a fejem, mit mondjak, és tudtam, mit kell mondanom: ‘Jó estét, Zágráb!’”– szólította meg közönségét a horvát fővárosban a 66 éves Balašević, az Index jelentése szerint.

„Nincs vége, míg a kövér nem énekli el a magáét. Hát, jó estét, Zágráb, még egyszer! Karácsonykor hagyományos a hó, Isten és a jó emberek. Hó nincs, hiányoznak a jó emberek is, de remélem, hogy az Ünnepelt velünk van, mint eddig is” – szellemességével ezúttal is előcsalta a közönség ovációit, majd következtek a jól ismert slágerei, és a mindig frissülő anekdotái, melyeket Horvátországban is kedvelnek rajongói.