2024. március 28., csütörtök

Díszbe öltözött Zenta karácsonyfája

Meggyújtották a negyedik gyertyát is Zenta ádventi koszorúján

A karácsonyváró-ádventi programsorozat részeként vasárnap délután a zentai városháza oszlopcsarnokában Mindenki karácsonya címmel egy gyermekműsor keretében az ádventi várakozás során elkészült karácsonyfadíszekkel ékesítették fel Zenta közös karácsonyfáját. A műsorban felléptek a Thurzó Lajos Általános Iskola betlehemes csoportja és szavalói, a Stevan Sremac Általános Iskola versmondói, valamint a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete.

Fotó: Herédi Krisztián

Fotó: Herédi Krisztián

– A karácsony nem időpont vagy időszak, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni. A karácsony az az idő, amikor engedjük, hogy a szívünk vezéreljen bennünket. Ez az az ünnep, amely hagyományosan és szimbolikusan is a gyermekek ünnepe, amikor ajándékokkal halmozzuk el a családban élő gyerekeket. Ez alkalommal ők is készítettek ajándékokat, fenyődíszeket, mégpedig saját kezűleg, amelyekkel az alkalmi műsor után feldíszítik a fenyőfát. Mindezt tették az Együtt a Kertekért Egyesület, a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezete és a VMSZ Női Fóruma zentai szervezetének közös szervezésében – vezette fel Juhász Lassú Kornélia az ünnepi műsort, majd elárulta, az ádventi vasárnapok mindegyikén egy-egy zentai vagy községbeli iskola alsós diákjai ajándékozták meg a várost karácsonyi rajzaikkal.

A gyertyagyújtások alkalmával a VMSZ Női Fóruma arra kérte meg az ünnepvárókat, lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a szegény sorban élők megsegítéséhez. Érkezett is jó néhány ajándékokkal teli cipősdoboz, amelyeket Burány Hajnalka, a fórum elnöke, az akció koordinátora osztott ki a fenyődíszítést megelőzően.

Ezt követően az oszlopcsarnokban meggyújtották a negyedik gyertyát is Zenta ádventi koszorúján. A szeretetet és a családot jelképező gyertya kanócához Makrinov Alexandro, a Thurzó Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulója tartotta oda a lángot.

A rendezvény szervezői Zenta község önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ voltak.