2024. április 26., péntek

Zenés-táncos karácsonyvárás

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola idén is megtartotta hagyományos karácsonyi vetélkedőjét az intézmény diákjai számára. Tóth Kornél, az iskola igazgatója elmondta, hogy a rendezvény immár másfél évtizedes múltra tekint vissza.

– A vetélkedő során minden osztály egy általuk kiválasztott műfajú műsorszámmal lép fel. Ezzel szeretnénk közelebb hozni a diákok számára a karácsony és az újévvárás hangulatát. Az idén szép és igényes előadásokat láthattunk, de a humor is sokszor megmutatkozott. Az egyik osztály már egy éve készült a vetélkedőn való föllépésre – hangsúlyozta az igazgató, aki elmondta azt is, hogy az első helyen két osztály is osztozott: a 4/1 és a 2/2, amelyek nyereményül egy tortát kaptak, amit a vetélkedő után közösen fogyaszthattak el.

Nagy Fanni, a diákparlament elnöke hozzátette, az osztályok többnyire zenés, táncos produkciókkal, versekkel készültek a vetélkedőre. A két első helyezett osztály táncolt és énekelt is, a negyedikesek szerb, míg a másodikosok magyar nyelven.

– A karácsony- és újévváró vetélkedőt minden évben megszervezi az iskola diákparlamentje, hogy a segítségével egy kicsit feldobjuk az iskolai életet. A karácsonyi hangulatot a produkciók teremtik meg – fejtette ki a diákparlament elnöke, aki hozzátette, a diákok műsorszámait az iskola négy tanárnője, Obadov Gizella, Gyorgyevics Elvira, Avdalović Đureković Selena, valamint Tandari Emese zsűrizte.