2024. április 19., péntek

Mennyből az angyal

Az idén is telt ház előtt tartotta karácsonyi műsorát a Kodály-központ

Immár hagyománnyá nőtte ki magát a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ fergeteges, színes, ám a maga nemében mégis meghitt karácsonyi műsora. Ezt az eseményt is, mint általában minden fellépésüket, óriási érdeklődés kísérte.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

Mint ismeretes, a Művelődési Központ Cirkalom táncegyüttese az idén már tizenkettedik alkalommal szerezte meg a Kiválóan Minősült címet a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán advent első vasárnapján Újvidéken, a Neked adom, bizony neked adom című műsorával. Ennek köszönhetően a topolyai néptáncegyüttes egyedülálló a Kárpát-medencében. Ebből az összeállításból is láthatott egy részletet a karácsonyi rendezvény közönsége, illetve táncokat Zoboraljáról, Nyitra megyéből. A táncosokat a Csalóka és a Fokos zenekar kísérte.

Az est további részében a Művelődési Központ néptánc- és népzenei szakosztályainak előadásában felelevenedtek a magyar nép karácsonyi ünnepkörének hagyományai, szokásai, énekei, köszöntői. Az Auróra Beszédművészeti Műhely előadásában pedig a magyar irodalom azon gyöngyszemeiből hallottak válogatást, amelyeket a karácsony hangulata ihletett.

A szakosztályok színvonalas bemutatkozása után felemelő hangulatot varázsoltak a Csáki Lajos iskola sportcsarnokában a Kodály-központ tagjai, a legkisebbektől a legidősebbekig a Mennyből az angyal című karácsonyi dal közös eléneklésével.

A műsor után a gyermekek részére ajándékcsomagok kerültek elő a feldíszített karácsonyfa alól.