2024. április 19., péntek

Topolya, ünnepre hangolódva

Hó ugyan nincs, de azon kívül minden megvan a karácsonyi hangulathoz Topolyán. A központban az esti órákban látványos új díszkivilágítás jelzi az ünnepet.

A karácsonyt idéző formákat új elemekkel bővítette az önkormányzat. A Fő utca elején, az út felett karcsú angyalok fanfáron muzsikálnak, a könyvtár előtti kistéren pedig egy fényből és világítótestekből megalkotott hóember mosolyog a járókelőkre.

A Községi Női Fórum és Nyugdíjas Fórum Mindenki karácsonya elnevezéssel a Felvonulás téren szervezte meg az ünnepekre hangolódást. A Bambi Gyermekintézmény óvodásaival közösen díszítettek fenyőfát, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ tagjai pedig tánccal és énekkel is fokozták a hangulatot. A szervezők forró teával és mézeskaláccsal kínálták a gyerekeket, a felnőttek pedig a fűszeres forralt bort is megkóstolhatták.

Hangolódjunk a szeretet ünnepére, karácsonyra címmel a Vox Humana Emberbaráti Szolgálat és a Nagyapáti Kukac Péter Társulat az idén is megszervezte köztéri akcióját, melynek keretében vendégül látták a topolyai polgárokat. Ezúttal is a Juhász Erzsébet Könyvtár mögötti téren egy tányér bablevessel és meleg teával kínálták az arra járókat. Az akció szervezői elmondták, ezúttal nem csupán a szegénysorsúakat célozták meg, hiszen számukra működik a népkonyha a városban, ahol meleg ételt kapnak naponta. Valójában így szerettek volna ünnepi hangulatot teremteni. A téren az újévi-karácsonyi vásár is zajlik: kézművesek, cukrászok, méhészek kínálják portékájukat, de könyvet vagy játékokat, kézimunkát, kézműves termékeket is vásárolhat, akinek megtetszik valami. A rendezvény támogatója Topolya Község Önkormányzata, a Vöröskereszt Községi Szervezete és Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete.