2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A tanítvány legyőzte a mestert

Szoros emberfogás a Tottenham–Chelsea meccsen (Fotó: Beta/AP)

Szoros emberfogás a Tottenham–Chelsea meccsen (Fotó: Beta/AP)

A Premier League hétvégéjén mindkét napra jutott slágermeccs: míg szombaton a Manchester City–Leicester volt a show főattrakciója, úgy vasárnap este a Tottenham–Chelsea borzolta a kedélyeket. A mérkőzés nemcsak a kiváló futballisták összecsapása, de a vezetőedzők szembenézése miatt is érdekes volt, hiszen José Mourinho egykori játékosával, Frank Lamparddal ütközött meg. A találkozón a londoni kékek a 12. percben jutottak előnyhöz, majd az első félidő végén Gazzaniga szabálytalansága miatt tizenegyesből is eredményes volt a vendéggárda. A Chelsea mindkét gólját Willian lőtte. A szünet után a Tottenham sokkal jobb játékot nyújtott, de Mourinhóék sorsát a 62. minutumban megpecsételte Szon kiállítása. A mestert hazai pályán leckéztette meg a tanítványa. 18 forduló után a Chelsea 32 ponttal a 4., a Tottenham 26-tal a 7.

A La Ligában mindenki árgus szemmel figyelte a Real Madrid–Athletic találkozót. A királyi gárda nyolc bajnoki óta nem talál legyőzőre, így a baszk Bilbao elleni meccset is magabiztosan várhatta, de hiába játszott végig fölényben Zidane legénysége, gólt nem tudott szerezni. Az Athleticnek mindez összejött, ám a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot, így mindvégig maradt a 0:0. Sergio Ramosék sorozatban harmadszor produkáltak döntetlent, az elhullajtott pontok miatt pedig egylépésnyi távolságból követik a címvédő Barcelonát.

Olaszországban vasárnap estére időzítették a Juventus–Lazio szuperkupadöntőt. A finálét kisebb meglepetésre a Lazio nyerte 3:1-re. A római csapat alig negyedóra elteltével már 1:0-ra vezetett, de ekkor Dybala még egyenlíteni tudott. A második játékrészben előbb Lulić fejelt gólt, majd Cataldi lőtte ki a bal felsőt szabadrúgásból. A mérkőzésen Milinković-Savić egy gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. A Lazio 1998, 2000, 2009 és 2017 után lett újra szuperkupagyőztes.