2024. április 25., csütörtök

Ünnepelt az óbecsei és a dreai Lurkóház

Csütörtökön este Óbecsén, pénteken délután Dreán tartottak karácsonyi műsort a Lurkóházak védencei, így mondtak köszönetet azoknak, akik adományaikkal vagy munkájukkal egész évben segítik az intézmények működését.

Ajándékok is érkeztek a karácsonyfa alá, több éves hagyományához híven a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei községi szervezetének a képviselői adták át a gyerekeknek a csomagokat, de a Lurkóházak konyhájára is került az adományukból tartós élelmiszer és friss zöldségféle.

Harmath Károly ferences rendi szerzetes, a Poverello Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint  karácsonykor több figyelem irányul a Lurkóházakra, mint az év többi részében.

– Az emberekben különösen ilyenkor ébred fel a készség, hogy kimutassák a szeretetüket. Mi annak örülnénk a legjobban, ha minden nap karácsony lenne az emberek szívében, és nemcsak ilyen kivételes alkalmakkor, hanem mindig a szívünkben hordoznánk a szeretetet, vagyis az én szemszögemből nézve magát a szívünkben lakozó Istent. Ha helyet adunk neki a szívünkben, mi is a szeretet emberévé válunk – mondta el Harmath atya.