2024. március 19., kedd

Tartozás fejében tulajdonosváltás

Újévtől a Srbijagasé Nagybecskerek gázhálózata

A nagybecskereki földgázfogyasztó háztartások a napokban értesítést kaptak arról, hogy december 12-étől az újvidéki székhelyű Srbijagas Közvállalat biztosítja a földgázszolgáltatást a városban.

Januártól ellenőrzik a gázórákat (Fotó: Kecskés István)

Januártól ellenőrzik a gázórákat (Fotó: Kecskés István)

Arról is tájékoztatták őket, hogy a jövő év elejétől a Srbijagas Közvállalat dolgozói ellenőrzik majd a gázórákat, hogy feltérképezzék a valós helyzetet. Erre azért kerül sor, mert a közvállalat átvette Nagybecskerek városától a Városi Távfűtő Művek Közvállalatot. A földgázfogyasztókat arról is értesítették, hogy a földgázszolgáltatással kapcsolatos minden problémát a Srbijagas fogyasztói szolgálatának 0800220020-as telefonszámán jelentsék.

Nagybecskerek város már hosszabb ideje tartozott a Srbijagasnak a leszállított földgázért, a tartozás megközelítette a hatszázmillió dinárt. Hosszas tárgyalás után az önkormányzat és a közvállalat megegyezett arról, hogy a tartozás fejében a város földgázhálózatát átveszi a közvállalat. Erről a városi képviselő-testület augusztusi ülésén hoztak határozatot. November közepén pedig Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere és Dušan Bajatović, a Srbijagas Közvállalat vezérigazgatója szerződést írt alá, ennek értelmében a gázelosztó rendszer és hálózat a Srbijagas tulajdonába került, a közvállalat pedig kötelezettséget vállalt 14 millió eurós beruházásra Nagybecskerek város területén. Korszerűsítik a hálózatot, és ígéretet tettek a földgázhálózat kibővítésére a környező falvakban és a város peremi részein. Gázvezetéket kap a nagybecskereki ipari övezet is, a közvállalat pedig átveszi a távfűtő művek dolgozóinak a többségét.