2024. április 25., csütörtök

Betlehemnek éjszakáján

A Csobolyó ME ünnepi műsora Moholon

A sportcsarnok bejárati ajtaján belépve finom mézeskalácsillat csapta meg az orrunkat. Külön asztalon sorakoztak a különböző alakú, kidíszített mézeskalácsok, amiket a szülők melengető szívvel készítettek el, és persze az édesszájúak nem hagyhatták ki a kóstolást sem. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően a sportcsarnok megtelt kicsikkel és nagyokkal. Amíg a fellépők izgatottan várták, hogy elkezdődjön a műsor, addig a nézők jóízűen majszolták az édességet.

Kocsis Tímea köszöntötte a vendégeket, és örömének adott hangot annak kapcsán, hogy újra megszervezték az ünnepi műsort. Köszönetet mondott mindazoknak, akik anyagilag, illetve egyéb módon hozzájárultak az esemény megvalósulásához.

A karácsonyi műsorban fellépett a Csobolyó Művelődési Egyesületből a Pitypang hagyományápoló csoport, a Boróka énekcsoport, a tamburazenekar, a Gyöngyszemek leánykórus, a Búzavirág néptánccsoport, valamint egy duót és két szóló produkciót is hallhattunk. Az Aranykapu Művelődési Egyesületből a rendezvényen bemutatkozott a Pöttöm néptánccsoport és a Kopogtató csoport, továbbá a Moholi nyugdíjas-egyesület népdalkórusa, illetve a hódegyházi Kodály Zoltán Művelődési Egyesületből a Székfűvirág csoport.

A betlehemes játék (Wolf Janka felvétele)

A betlehemes játék (Wolf Janka felvétele)

Ezt követően a házigazda néptáncosai nagy lelkesedéssel eljátszották a Betlehemi játékot. A játék után sötétségbe borult a terem, majd gyertyákkal vonultak végig a tornatermen a Csobolyó ME fiataljai, akik gyönyörű produkcióval készültek. Az estet a pancsovai Csörömpölő zenekar zárta, és az összes fellépőt együtt láthattuk.

A szervezők kitettek magukért, hiszen hangulatos műsorral rukkoltak elő. Kocsis Tímea elmondása szerint a rendkívül nagy erőfeszítés és a kemény munka meghozta gyümölcsét. 

– Immár ötödik alkalommal rendeztük meg a karácsonyi táncos-zenés műsort. Borzasztóan örülök annak, hogy ilyen szép számban gyűltünk össze. A ’90-es évek végén volt egy nagy betlehemes megmozdulásunk, ami fantasztikusan jól működött, sajnos ez később feledésbe merült valami folytán, de úgy érzem, hogy hosszú évek múltán ismét megtörtük a jeget, s ennek köszönhetően újra sikerült elindítanunk a hagyományápoló betlehemes programunkat. Egyre többen vagyunk. Büszke vagyok arra, hogy mindannyian remek munkát végeztünk az idén is, ennek köszönhetően az adai Aranykapu ME is úgy döntött, hogy csatlakozni fog hozzánk, így jövőre is együtt dolgozunk a közös cél érdekében. Rajtuk kívül, remélem, hogy sokan részt vesznek a műsorunkban – nyilatkozta Patyi Lajos, a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület elnöke.