2024. április 19., péntek

Útra keltek a cipős dobozok

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulói az idén immár tizedik alkalommal szervezték meg a karácsonyi cipősdoboz-akciót, amivel ezúttal is a nehéz sorsú gyermekek karácsonyát igyekeznek szebbé tenni. Az immár hagyományosnak tekinthető kezdeményezés az idén is sikeres volt, és pénteken megkezdődött a cipős dobozok célba juttatása, ami a tervek szerint a jövő hét folyamán be is fejeződik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Sörfőző Szűgyi Judit, a gimnázium matematikatanára, az akció koordinátora újságírói kérdésre elmondta, hogy az idén csaknem ezer ajándékcsomag gyűlt össze, és azok kézbesítését Dreán és Törökfaluban kezdték meg.

– Az akció mint eddig minden évben, az idén is sikeres volt, közel ezer cipős doboz gyűlt össze, amire nagyon büszkék vagyunk. A tanulóink ma indulnak Dreára és Törökfalura, a későbbiekben pedig Hajdújárásra, Völgyesre, Szenttamásra, Topolyára, Mileševóra, azaz Kutaspusztára és Bajmokra, valamint Hódegyházára is eljutnak a dobozok. Reméljük, hogy a gyerekek nagyon nagy örömmel fogadják az ajándékokat – fogalmazott Sörfőző Szűgyi Judit.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A cipős dobozokat a segíteni szándékozó polgárok Vajdaság-szerte több gyűjtőponton adhatták le, ahonnan a csomagok azután a Kosztolányi gimnáziumba jutottak, ahol a diákok rendszerezték azokat.

Garai Bálint, a 3S osztály tanulója így mesélt a feladataikról:

– A gyerekek tanszereket, ruhaneműt, például kesztyűt, sálat, sapkát, valamint édességet, játékokat és tisztálkodási szereket kaptak. Az iskolákban, illetve más intézményekben lévő gyűjtőpontokról ide hozták a cipős dobozokat, amiket mi elrendeztünk, összeválogattunk úgy, hogy mindegyikben azonos arányban legyen minden fajta ajándékból. Emellett szerveztünk egy jótékonysági bulit is, és az ott befolyt összegből elsősorban tisztálkodási szereket és édességet vásároltunk – nyilatkozta Garai Bálint.

Vass Zoltán szintén a 3S osztályba jár. Újságírói kérdésre így nyilatkozott az akcióról:

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Nagyon sok helyről érkeztek az ajándékok, és nagyon sokféle ajándék érkezett, amik hasznosak lehetnek a gyerekeknek. Tanítás után itt maradtunk az osztályban, és csomagoltunk, átnéztük az ajándékokat. Én szerettem ezt a feladatot, és mindig jó érzéssel töltött el – mondta Vass Zoltán.

A cipős dobozok pénteken két helységbe jutottak el, és a jövő hét folyamán minden csomagot kézbesítenek a Kosztolányi gimnázium diákjai.