2024. április 26., péntek

Épülhet a wellnessközpont Adán

Tizenöt hónap alatt kell megépítenie az újvidéki Best Izgradnja cégnek

Az adai rekreációs központban 2021 tavaszára készülhet el wellnessközpont, miután csütörtökön Adán a községházán aláírta a létesítmény megépítésére vonatkozó szerződést a beruházó Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója, Juhász Tibor és Milovan Minja Zeljković, a közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező cég, az újvidéki Best Izgradnja igazgatója és tulajdonosa.

A szerződéskötésen a beruházó és a kivitelező cég, valamint a helyi önkormányzat vezetői (Csincsik Zsolt felvétele)

A szerződéskötésen a beruházó és a kivitelező cég, valamint a helyi önkormányzat vezetői (Csincsik Zsolt felvétele)

A szerződéskötést követően Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta, hogy ez jelentős esemény Ada község számára, miután az elmúlt években azért dolgoztak, hogy megvalósuljon a beruházás.

– A mai nappal megindul a létesítmény megépítése. A szerződés értelmében Adán tizenöt hónapon belül meg kell épülnie a wellnessközpontnak. A létesítmény körülbelül 2300 négyzetméteres lesz, három fedett élménymedencével, két büfével és különféle kísérő wellnesselemekkel, köztük szaunákkal és párakabinokkal. A közbeszerzési eljárást követően kiderült, hogy a beruházás értéke adómentesen 438 millió dinár lesz. A közbeszerzési eljárás kulcsrakész állapotban határozta meg a létesítmény megépítését, így az építkezés közben nincs mód változtatásokra. Ez anyagi szempontból biztosítékot jelent a helyi önkormányzatnak, mert a szerződés értelmében nem lehetnek váratlan kiadások. A beruházó az Adica Üdültetési Közvállalat, a finanszírozó pedig Ada község önkormányzata. Az önkormányzat feltőkésítéssel fogja átcsoportosítani a pénzeszközöket az üdültetési közvállalatba. Ebből az összegből körülbelül 300 millió dinár lesz az önkormányzat által felvett hitel, a fennmaradt részt Ada község önkormányzata a saját költségvetéséből biztosítja – nyilatkozta Bilicki Zoltán.

A beruházó Adica Üdültetési Közvállalat igazgatója, Juhász Tibor az egész éves vendéglátás lehetőségét és a községi turizmus fellendülését várja a wellnessközpont megépítésétől, hiszen a júniustól szeptemberig nyitva tartó adai strandfürdő működése nagymértékben függ az időjárás viszontagságaitól.

– A wellnessközpont megépítése után egész éven át tudjuk üzemeltetni ezt a létesítményt, ahol az időjárástól függetlenül tizenkét hónapon keresztül meleg vizes fürdők várják majd a vendégeinket – közölte Juhász Tibor.

Nyitókép: A szerződéskötésen a beruházó és a kivitelező cég, valamint a helyi önkormányzat vezetői (Csincsik Zsolt felvétele)