2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Kutatás a lelkünkben

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözlöm, tudom, hogy az orvosi segítséget is igénybe kell vennem, de tudna-e mégis valami segítséget, varázslatot adni betegség ellen. Tudja, nekem annyi bajom, gondom van, hiába panaszkodom bárkinek, senki sem segít, nem vesznek komolyan. Olyan szerencsétlen vagyok...

– Örülök, hogy hozzám fordult. Természetesen be kell tartania azt, amit az orvos előírt, de emellett ajánlatos a lelki okok föltárása, a népi gyógymód kipróbálása, az energetikai egyensúly helyreállítása, és a hit, esetleg a vallás beillesztése is a gyógyulás folyamatába. Ezek a különleges meditációk, szertartások, mágiák és imák, amelyeket elküldenék önnek, nagyon sokat segíthetnek. Ne feledjük, hogy minden szervi megbetegedés oka a lelki egyensúly fölbillenése miatt van. Sokszor akkor jut el a beteg ember eredményhez, ha együttesen alkalmazza e mágikus beavatkozásokat és az orvosi gyógymódokat. Az egyik erősíti a másikat, nem zárják ki egymást. Ajánlom, hogy először próbálja ki ezt a módszert, ez már beindítja a javulást, azután pedig küldöm a komplett gyakorlatokat. Tehát figyeljen rám, és jegyzeteljen.

A betegség a test nyelve, és ezzel jelez, hogy valami nincs rendben az életünkben. Vegyen elő egy gyertyát vagy egy mécsest, gyújtsa meg, s vegyen elő két papírlapot. Az első lapra az első pont alatt írja le azt, hogy miért szereti önmagát.

– De hát én nem is szeretem magamat...

– Pedig nagyon fontos, hogy az ember szeresse önmagát, ez az első lépés ahhoz, hogy egészséges legyen. Próbáljon minél több okot találni, s ne arra összpontosítson most, hogy milyen hibái vannak, hanem arra, hogy mit lehet önben szeretni. Például szokott-e segíteni másoknak, becsületes-e, figyelmes-e? Dicsérje meg önmagát akár a kisebb teljesítményekért is. Szeresse a testét is, akkor is, ha valamije éppen nem a legszebb, akkor is, ha valamije éppen beteg.

A második pont alatt írja le azt, hogy milyen pozitív és csodálatos tulajdonságai vannak önnek. Ne szerénykedjen, írja le őket. Hagyjon helyet, hogy majd az elkövetkező napokban még bővíthesse azt. Például szorgalmas-e, vállal-e felelősséget, kedves-e, elvégzi-e munkáját, ügyes-e, tehetséges-e valamiben, igyekszik-e jót tenni és jónak lenni stb.

A harmadik pont alatt írja le 33-szor, hogy ön teljesen jól érzi magát, teljesen egészséges, és lássa lelki szemeivel, hogy ön tökéletes állapotban van.

A negyedik pontban sorolja fel, miért hálás az életnek, beleértve a gyógyulást is. Előre köszönje meg mindazt, amit még nem ért el, de szeretne, mert ezzel meggyorsítja a folyamatot. Mondjon hálát szüleinek, hogy fölnevelték önt, barátainak, akik valamikor megsegítették, régi és mostani szerelmének is a boldog percekért. Jelenleg a szép pillanatokra összpontosítson, akkor is, ha voltak negatív események is a jó mellett.

Az ötödik pont alatt írja le, hogy mi az, amiért boldog lehet. Van fedél a feje fölött? Van mit egyen? Esetleg még munkája vagy nyugdíja is van? Van rendes ruhája, keze, lába? Van valaki, aki önt szereti, vagy akit ön szeret? Szüksége van-e valakinek önre, kérhet-e segítséget vagy vigaszt valakitől? Találjon értelmet az életének, legyen önnek életcélja!

A hatodik pont alatt írja le, hogy mostantól kezdve naponta keresi és meg is találja a vidámságot, a humort, nevetni fog, vicceket olvas, szórakozik, vígjátékokat néz, visszaemlékezik érdekes dolgokra. A nevetés, a mosolygás gyógyító erejű, mosolyogjon ön is minél többet, akár ok nélkül is. A jóganevetéssel is eléri a célját, vagyis ha csak tetteti magát, hogy igazán vigad.

A hetedik pont az, hogy azt írja le, mi az, és egész nap arra összpontosítson, amitől jól érzi magát és amit el szeretne érni, ne pedig arra, amit nem szeret az életében és amit nem szeretne, ha bekövetkezne.

Ezután fogja meg a másik papírlapot, s írja föl a címet: Ezennel megszabadulok...

Ekkor az első pont alatt írja le azt, hogy leteszi azt a terhet, amit éppen cipel. Lehet ez bármi, csalódás, gyász, kilátástalanság, adósság, szégyen, sérelem, keserűség, titok, lelkiismeret-furdalás stb. Ha több van, mindegyiket írja le. Mindegyiktől megszabadul.

A második pontnál írja le, hogy ezennel abbahagyja a kritizálást, mind saját magával, mind másokkal szemben is. Nincs szükség a negatív energia szítására, abból jó nem származik.

A harmadik pontnál írja le, hogy ezennel abbahagyja a hibáztatást, nem keresi, ki volt az oka bárminek is, ön-e vagy más.

A negyedik pontnál írja le, hogy ezennel abbahagyja a panaszkodást, senkinek semmiért nem panaszkodik. Ha van rá oka, akkor sem, mert a panaszkodással csak adja az energiát a rossznak. Még több és több oka lesz a panaszra, ha panaszkodik.

Az ötödik pontnál írja le, hogy ezentúl nem gyötri magát negatív gondolatokkal, megszabadul a negatív gondolkodástól, a szomorú dolgok fölidézéséről, akár magában is. Pontot tesz a múltra.

A hatodik pontnál írja le, hogy ezentúl nem beszél senkinek sem a betegségéről, ha muszáj, akkor is csak egy-két mondatban, abbahagyja, hogy a betegségről gondolkodik és elkerüli a betegséggel kapcsolatos dolgokat. Ami az ön gondolataiban van, annak adja az energiát, azt növeli.

A hetedik pontnál átolvassa ezt a listát, s megígéri önmagának, hogy ezt be is fogja tartani.

Ekkor megfogja ezt a második papírlapot, gyújtsa meg (legjobb egy nagyobb lábasban vagy tepsiben), majd teljesen égesse el, ha kell, lobbantsa lángra újra. Ameddig ég, mondja azt, hogy: elégetem a betegségemet. Ezután dobja egy részét a wc-be vagy a mosogatóba, s mondja: elviszi a víz a betegségemet. A harmadik részét pedig fújja ki, ablakon vagy ajtón, s mondja, hogy: szélnek eresztem a betegségemet.

Az első papírlapot, ahol a pozitív dolgokat írta le, tegye az ágya közelébe, ezután fürödjön meg sós vízben. Naponta olvassa el ezt a megmaradt lapot, és tegye ezt néhány hónapig.

Időközben pedig küldök néhány meditációt, néhány speciális imát, csakragyakorlatokat. Szertartást, speciális mudra kéztartást és az érzelmi felszabadulás technikát. A programozott kristály és a magnetit karperec is segítségül szolgál. Minden jót!