2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK

A világűr közepén

Segít a lakberendező

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Egy kilencéves kisfiú szobáját mutatom most be, melyet sok szeretettel terveztem. A szoba kis tulajdonosa elmondta, hogy magasabb ágyat szeretne, az ágy alatt bunkert, ahova be tud bújni, akár barátaival együtt is. A másik kérése az volt, hogy a szobában legyen olyan valami, ami az űrre emlékezteti. Azt is elárulta, hogy a kék szín a kedvence.

A szobában íróasztalra is szüksége volt a tanuláshoz, valamint nagyobb gardróbszekrényre a ruhák tárolására.

Így a szobába lépve a bal oldali falra került a nagy ruhatároló, a jobboldali falra pedig a könyvek és játékok tárolására alkalmas fémvázas polcok. Az ablak alatt helyeztem el az íróasztalt, amely majd később is, ha a fiú nagyobb lesz, akkor is kitűnően betölti tanulással járó funkcióját. A szekrény mellé került a fiókos rendszeren álló ágy, melyre létrán lehet feljutni, alatta pedig kialakítottunk egy kisebb, lámpával is ellátott bújósarkot, ilyen módon ide elhúzódva a kisfiú akár olvasni is tud, vagy játszani a kedvenc játékával, hiszen a bunkerba párnákat és matracot is elhelyeztünk, hogy kényelmet nyújtsanak.

Az ággyal szembeni falra helyeztük a televíziót, alá pedig egy komódot. A két szembeni falra felragasztott tapéta remek hangulatot hoz létre, így hát a kisfiú a világűr közepén érezheti magát. A kék színű babzsák már csak hab a tortán, ezért bizonyára a barátokkal való játszás tökéletes lesz.

A tervek elkészültével összeültünk és megmutattam neki, mit terveztem a számára. Szemének csillogása elárulta, hogy imádni fogja leendő szobáját.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.