2024. március 19., kedd

Igazgatócsere a piacgazdálkodási közvállalatban

A VSZL elhagyta Nagybecskerek városi képviselő-testületének ülését, a demokraták meg sem jelentek

A nagybecskereki városi képviselő-testület tegnap Goran Starčevićot, a Köztisztasági és Piacgazdálkodási Közvállalat eddigi ügyvezető igazgatóját nevezte ki a Piacok és Parkolók Közvállalt élére, aki a tisztségéről lemondott Ilija Mandić helyére került. Az eddigi igazgató a távozását személyes okokkal magyarázta, de azt nem részletezte. A közvállalat új igazgatójáról pedig annyit tudni, hogy eddig már több tisztsége volt: polgármesteri kabinetfőnök, (az időközben megszűnt) Nagybecskereki Rádió igazgatója, az Egyesített számlálási közvállalat vezetője és a magyarittabéi szövetkezet igazgatósegédje is volt egy ideig. 

Az ülésen elfogadták Nagybecskerek város 2020-as költségvetését, amit 5,2 milliárd dinárosra terveztek, továbbá a helyi közösségekről szóló tervjavaslatot, a kommunális ellenőrzésre vonatkozó határozatjavaslatot. Az erzsébetlaki kolbászfesztivált pedig feltették a város jelentős turisztikai eseményei közé.
A Vajdasági Szociáldemokrata Liga képviselői csoportja elhagyta a helyi parlament ülését, miután az ötven módosítási javaslatuk közül (kezdve a vízgyár körüli huzavonának a tisztásától a kínai gumiabroncsgyár környezeti tanulmányának a hiányáig) egyet sem fogadott el a többség. A város költségvetéséről pedig azért nem voltak hajlandóak szavazni, mert az szerintük sem fejlesztési, sem beruházási, de a kellő szociális felelősség is hiányzik belőle. Szerintük nem reális, akár csak a tavalyi sem volt az, amikor is számos tervezett projektum nem valósult meg.
A Demokrata Párt képviselői meg sem jelentek az ülésen és bejelentették, hogy a továbbiakban is ezt teszik. Szerintük ugyanis a helyi parlamentben nem a polgárokat érintő problémákról tárgyalnak. Szó sincsen demokratikus döntéshozatalról, a hatalmi többség csak a saját érdekeit tartja szem előtt. Közben felrótták, hogy nem tisztázódott, hogy a közvállaltban történt személycsere mögött netalán az áll, hogy a távozó igazgatót nemrég családon belüli erőszak miatt elítélték. Ha pedig ez igaz, akkor miért nem reagált erre a hatalmi többség, kérdezik a demokraták.