2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Liverpool a tévéből nézte, hogyan játszik a Liverpool

A Borussia (D) és a Leipzig kedden este hatgólos döntetlent játszott a Bundesliga 16. fordulójában. Lucien Favre legénysége bő fél óra után Weigl és Brandt góljaival már 2:0-ra vezetett, a szünet után azonban Werner duplájával a vendégek hamar egyenlítettek. A fordulatoknak ekkor még nem volt vége, hiszen Reus passzát Jadon Sancho váltotta találatra, így a hazaiak újfent előnybe kerültek. A hajrában a lipcseiek Schick révén ismét egálra hozták a derbit, a hármas sípszóig pedig nem változott a 3:3-as eredmény. A mérkőzést bődületesen nagy védelmi hibák jellemezték. A Leipzig mindhárom gólja a dortmundiak bakijából eredt, de a vendégek sem álltak mindig a helyzet magaslatán: a magyar válogatott Gulácsi Péter az első gólnál fogott mellé. A Leipzig bár csak egy pontot szerzett, megőrizte vezető helyét a táblázaton, a BVB harmadik.

Az Aston Villa nem kegyelmezett a liverpooli fiataloknak (Fotó: Beta/AP)

Az Aston Villa nem kegyelmezett a liverpooli fiataloknak (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban a Király-kupa még mindig kezdeti szakaszában jár, de már a legfelsőbb osztályból is csatlakoztak csapatok a versenyfutáshoz. A La Liga együttesei szinte kivétel nélkül tartalékosan léptek pályára, de így is nyerni tudtak: az Athletic, a Leganés és a Granada is továbbjutott.

Franciaországban és Angliában ligakupa-küzdelmek tarkítják a hétköznapokat. A galloknál már a nyolcaddöntőket játsszák: a Reims 1:0-ra verte a Montpellier-t, a Lille pedig 3:0-ra a Monacót. Az angol labdarúgó-bajnokság listavezetője, Jürgen Klopp Liverpoolja igencsak érdekes helyzetbe került az angol ligakupában, hiszen a kötelesség a katari klubvilágbajnokságra szólította őket, így a kupaküzdelemben az Aston Villa ellen az egyesület utánpótlása, az U23-as csapat játszott. Mindennek kapcsán egészen ritka jelenség ütötte fel a fejét egyes fogadóirodáknál: a hazaiak győzelmére 0,57-szeres pénzt „fizettek” az irodák. A helyzetből adódóan tehát nem meglepő, hogy az Aston Villa simán, 5:0 arányban nyerni tudott. A liverpooli vörösök vezetőedzője korábban csak annyit mondott, a tévében élőben nézik majd, hogyan futballoznak a fiatalok.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG

A Flamengo már a döntőben

Elsőként a Libertadores-kupa győztese, a brazil Flamengo jutott be a dohai klubvilágbajnokság döntőjébe. A Flamengo a szaúdi al-Hilallal mérkőzött az elődöntőben, s bár a vezetést az al-Hilal szerezte meg, a brazil gárda 3:1-re fordítani tudott. A tunéziai Espérance ötödikként végzett a tornán, miután a helyosztón 6:2-re legyőzte a házigazda katari al-Szadd csapatát. A mérkőzésen a játékvezető három tizenegyest ítélt meg, az al-Szadd pedig a 24. perctől kezdve emberhátrányban futballozott.

A bronzmérkőzést és a döntőt szombaton rendezik.