2024. április 25., csütörtök

Görögországi diadal

Sorozatban harmadik mérkőzését húzta be a Bajnokok Ligájában a Szombathely, amely a 9. fordulóban a PAOK vendégeként ünnepelt (89:80), és a sereghajtók közül a D csoport éllovasai közé lépett elő. A szlovén Gašper Okorn irányította csapat az első félidőben alakította ki a döntő különbséget, amikor két pontgazdag negyeddel (26:21, 25:16) meggyőző előnyt épített ki a nagyszünetre (51:37). Igaz, a szenzációs napot kifogó, 31 pontot jegyző Smith vezette PAOK az utolsó negyedre fordulva már faragott hátrányán (63:54), majd a záróperiódusban egyetlen pontra is felkapaszkodott (67:66), ám a magyarok 11:0-s rohanással válaszoltak a házigazda erőfeszítésére, és dűlőre vitték a győztes kérdését. A Szombathely rendkívül kiegyensúlyozott csapatteljesítményével nyert, a legjobb Reddic 14 kosarat szerzett, de mind a nyolc pályára lépő társa is feliratkozott.

NBA

Hiányoztak a szerb pontok

Charlotte-ban szenvedett vereséget (110:102) a Sacramento, amely ennek ellenére – a Phoenix vesztes szériájának köszönhetően – továbbra is playoffhelyen áll az alapszakasz nyugati főcsoportjában. Nemanja Bjelicáék három negyeden át voltak partiban a Hornets otthonában, de a végjátékban már nem volt győzelmi esélye a Kingsnek. A szerbek az elmúlt időszak dominálásához képest visszafogottabb szerepet játszottak, Bjelica mérlege 12 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 2 labdaszerzés és 1 blokkolás volt, Bogdanović 10 ponttal, illetve 2-2 assziszttal és labdaszerzéssel zárt.

Mindössze negyedszer kapott ki a szezonban a Los Angeles Lakers, az Indiana a litván Sabonis (26) vezetésével gyűrte le (105:102) a nyugati listavezetőt, amelynek soraiból a sérült Davis helyére lépő Howard (20), illetve James (20-9-9) emelkedett ki.