2024. április 19., péntek

Logót és nevet keresve

A Palicsi-tó és a Ludasi-tó biodiverzitásának és vizének megőrzéséért

Tegnap hirdették ki a Palicsi-tó és a Ludasi-tó biodiverzitásának és vizének megőrzése elnevezésű projektum névválasztására és vizuális megjelenítésére kiírt pályázat eredményét. A pályázat részleteit Ljubica Bertović, a Palics Park Kft. karbantartási, beruházási és fejlesztési részlegének vezetője, a projektum PR-csapatának tagja ismertette az esemény előtt megtartott sajtótájékoztatón.

A nyertesek vásárlási utalványt vehettek át (Fotó: Gergely Árpád)

A nyertesek vásárlási utalványt vehettek át (Fotó: Gergely Árpád)

– A pályázat célja az volt, hogy a projektumot közelebb hozzuk a fiatalokhoz, ahhoz a korosztályhoz, amely örökölni fogja a projektum minden hasznát és eredményét. A pályázatban az volt a feladat, hogy megalkossák a projektum logóját és nevet válasszanak neki. A szabadkai Politechnikai Iskola és a Svetozar Marković Gimnázium tanulóit vontuk be a pályázatba. Olyan oktatási intézményeket választottunk, amelyek szakirányai éppen a feladat megoldásához szükségesek. Így a Politechnikai Iskola diákjai a logó elkészítésével voltak megbízva, míg a gimnázium diákjai a nevet találhatták ki. A pályázat egy hónapig tartott, és december 16-án zárult. A végeredménnyel nagyon meg vagyunk elégedve. Sok kreatív és figyelemre méltó munka érkezett be hozzánk, a zsűri tagjainak nagyon nehéz döntést kellett meghoznia – nyilatkozta Ljubica Bertović.

A két iskola tanulói a Városháza dísztermében (Fotó: Gergely Árpád)

A két iskola tanulói a Városháza dísztermében (Fotó: Gergely Árpád)

Molnár Ervin projektummenedzser a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a név és a logó a KfW Bank hozzájárulása után, várhatóan a következő év elején használatba is kerülhet.

A pályamunkákat zsűri értékelte, a legjobb névnek az Öko Lacus bizonyult. Mind a két kategóriában az első három legjobb munkát díjazták. A nyertesek számítógép-felszerelések vásárlására szóló utalványt vehettek át.