2024. április 24., szerda

Szivarfák a gerontológiai klubban

A Gerontológiai Központ is csatlakozott a Zöld hét Vajdaságban kezdeményezéshez

Öt szivarfát ültettek el szerdán ünnepélyes keretek között a városközpontban található gerontológiai klub udvarában. A Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság, a Szerbiai Erdők Közvállalattal és a Vajdasági Erdők Közvállalattal együttműködve 90 fekete fenyőt és 10 szivarfa facsemetét ajándékozott a Szabadkai Gerontológiai Központnak, így ez az intézmény is csatlakozhatott a Zöld hét Vajdaságban kezdeményezéshez.

Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója az ültetést megelőzően elmondta, hogy a facsemeték nagy része a sétaerdei otthon és a Felnőttek Otthonának udvarába kerül.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Az ötlet az volt, hogy lombhullatókkal frissítsük fel az udvart. Köszönettel tartozunk a tartományi kormánynak és a tartományi titkárságnak a támogatásért. Nélkülözhetetlen volt ez a befektetés, mert így fel tudjuk tölteni az üres részeket. Ez a hozzájárulás teljesen megfelel központunk tevékenységének – nyilatkozta a média képviselőinek az igazgató.

Az ünnepélyes ültetésen részt vett Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács oktatással megbízott tagja, Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja, illetve a

Politechnikai középiskola és az Egészségügyi középiskola diákjai is.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– A kertészeti szak tanulói jöttek el, összesen 14-en vállalkoztak a feladatra. Tanulmányaikból kifolyólag már jártasak a témában, ez az alkalom pedig egyféle gyakorlatnak is számít nekik. A diákok itt barátkozhatnak egymással és a gerontológiai klub tagjaival is. A két intézmény között jó együttműködés van már több éve, ami különböző közös projektumok megvalósításából és önkéntes tevékenységekből áll. Ilyen például az udvarhelyiségek rendezése – nyilatkozta Tamara Mujić, a politechnikai középiskola tanára.
Az egészségügyi középiskolából tíz diák érkezett az ültetésre.

– Azért jöttünk ide a diákokkal, hogy segítsünk a Gerontológiai Központnak, hisz ezzel az intézménnyel már több éve nagyon jó az együttműködésünk. Az iskolánk nővérképző szakán tanuló diákok gyakorlatra járnak a központba. Az idős emberek elfogadták a diákokat, a tanulók pedig odaadással járnak hozzájuk. Ezúttal is örömmel fogadták a feladatra felszólító meghívást – mondta Klara Đurik, az Egészségügyi középiskola tanára.