2024. április 19., péntek

Rendhagyó órák Domaszéken

A napokban a moholi Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet rendhagyó tanórákat tartott Magyarországon a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskolában a harmadik osztályos tanulók számára.

A madarak gondozásáról és védelméről szóló programon összesen huszonnyolc diák vett részt. Báity Ferenc, a Zöldike elnöke beszélt a madarak védelmének fontosságáról, bemutatta az egyes madárfajokat és azok etetési szokásait, majd elmagyarázta, miért jelentős a madarak téli védelme. A kisiskolások megtanulhatták a madarak etetésére vonatkozó legolcsóbb módszert, ugyanis elég, ha fogunk egy hatliteres vizespalackot, megtöltjük magvakkal, majd kihelyezzük a kijelölt területre. A vidám és lelkes kisgyermekek nagy érdeklődéssel hallgatták végig az előadásokat, amelyeken igen hasznos tudást szerezhettek.

A program fő célja az volt, hogy az oktatáson elhangzott információk minél több kisdiákhoz eljussanak, hiszen rendkívül fontos a természetvédelemhez való pozitív hozzáállásunk kialakítása, illetve folyamatos fejlesztése is.