2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Märcz tizenhét játékossal készül

Bíró Attila után a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás is kijelölte a januári, budapesti olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő keretét. A szakvezető ezúttal 17 játékosnak ad lehetőséget, közülük kerül majd ki az a 13 pólós, aki harcba szállhat a tokiói kvótáért.

Märcz elmondta, Az első etapban december 23-ig napi két edzéssel készülnek a Duna Arénában. a programban pedig csupán egy nemzetközi torna szerepel, január elején az olaszországi Cuenóba utazik a keret, ahol a házigazdák mellett Görögország és az Egyesült Államok lesz majd az ellenfele.

A válogatott kerete: Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma (kapusok). Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Az Eb csoportbeosztása, A csoport: Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország. B csoport: Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia. C csoport: Spanyolország, Magyarország, Törökország, Málta. D csoport: Olaszország, Görögország, Georgia, Franciaország.

Varga nyert, Keszthelyi második

A magyar férfi-, illetve női válogatott csapatkapitánya is előkelő helyen végzett a Total Waterpolo nemzetközi szaklap hagyományos évjátékosa-szavazásán – Varga Dénes nyert, Keszthelyi Rita pedig második lett. Mindkét szakágban 30 szakembert kértek fel a voksolásra, ők csak saját szakáguk legjobbjaira szavazhattak, de a média képviselői is voksolhattak, s a kialakult pontszámokhoz hozzáadták a közönségszavazás végeredményét, így alakult ki egy-egy játékos összpontszáma. Voksolni a neten lehetett.

A szavazás élcsoportjának végeredménye, férfiak: Varga Dénes 159, Francesco Di Fulvio (olasz) 151, Felipe Perrone (spanyol) 58 pont. Nők: Ashleigh Johnson (amerikai) 121, Keszthelyi Rita 84, Roser Tarrago (spanyol) 82 pont.