2024. április 19., péntek

Szilveszterezés Szabadka főterén

A helybeli szimfonikus zenekar gálakoncerttel búcsúztatja az évet

Szabadka központjában ezúttal is koncertekkel, illetve tűzijátékkal búcsúztatják az óévet, és köszöntik a 2020-as esztendőt, ugyanakkor a hagyományokhoz híven a Szabadkai Szimfonikus Zenekar is megrendezi újévi gálakoncertjét. Mindezekről kedden egy sajtótájékoztató keretén belül tudtunk meg többet, amelynek keretén belül Jasmina Stevanović, az újévi programok szervezésével megbízott munkacsoport koordinátora, Máté Krisztina, a szimfonikus zenekar képviselője, Aleksandar Medaković, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, valamint Alen Ademović énekes, a szilveszteri koncert fellépője ismertette a részleteket.

Máté Krisztina, Alen Ademović, Jasmina Stevanović és Aleksandar Medaković (Fotó: Benedek Miklós)

Máté Krisztina, Alen Ademović, Jasmina Stevanović és Aleksandar Medaković (Fotó: Benedek Miklós)

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar koncertjére ezúttal december 23-án, hétfőn 20 órakor kerül sor a Városháza dísztermében. A koncert szólistája Jelena Končar mezzoszoprán énekesnő, míg koncertmestere Miloš Nikolić lesz. A zenekart Đorđe Pavlović vezényli. Az esten keringők, polkák, valamint Kálmán Imre és Lehár Ferenc szerzeményei csendülnek fel. A gálakoncertre jegyek 1000 dináros áron a Turisztikai Információs Központban kaphatóak munkanapokon 8 és 16, míg szombaton 9 és 13 óra között.

A város főterén Szilveszter napján már délután elkezdődik az ünneplés. 13 és 15 óra között DJ Devianton szórakoztatja a közönséget. 21 órától a Ravnica tamburazenekar lép fel, míg az est sztárvendége Alen Ademović és zenekara 22.30-kor lép színpadra, és az énekes elmondása szerint a repertoárjukon rock, pop és folkdalok egyaránt szerepelnek. Az éjféli tűzijátékot a hagyományokhoz híven keringők követik.

A szervezők elmondása szerint a Winterfest karácsonyi ünnepi vásár december 31-én éjszaka is várja a vásárlókat. Emellett megtudtuk, hogy a város központját a biztonság érdekében az idén is körbe kerítik, és fémcsomagolásokat, illetve üveget, valamint pirotechnikai eszközöket tilos a szilveszterezés területére bevinni. A rendezvény ideje alatt a látogatókat több pult étel- és italkínálata várja.

A szilveszterezés főszervezője Szabadka Város, valamint a település idegenforgalmi szervezete.