2024. március 29., péntek

Családok a közösségért

Kishegyesen tartotta motivációs tréningjét a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége

Pénteken kezdődött és vasárnap ért véget a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének képzése, amelyet Kishegyesen, a Kátai Vendégházban tartottak. A Családok a közösségért elnevezésű motivációs tréningre azért került sor, mert a szövetségben sok az olyan egyesület, amelyben új vezetők vannak – számolt be lapunknak Krizsán Vilmos, a VANCSESZ elnöke.

Interaktív munka folyt a képzés során (Lakatos János felvétele)

Interaktív munka folyt a képzés során (Lakatos János felvétele)

– Sok olyan új aktivista, vezető és önkéntes van, akik még nem részesültek ilyen jellegű képzésben. A mostani tréningünket a miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően tudtuk megvalósítani. Összesen 35 résztvevővel tartottuk meg ezt a képzést, akik 11 egyesületből érkeztek. Néhány olyan egyesület vezetője is jelen volt, aki most kapcsolódott be a szövetség munkájába, emellett partnerszervezeteinkből, a Tornyosi Tájházból és a zentai Rozetta Kézműves Társaságból érkeztek résztvevők. Jelen voltak a köröstárkányi Pro Tárkány Egyesület képviselői is. Gábor Ferenc, az egyesület elnöke bemutatta az egyesületet és a legújabb helytörténeti könyvét is – mondta el Krizsán, majd arról is szólt, hogy a tréning fő irányvonala az volt, hogy megismerjék az egyesületek működését, belső szervezésüket, a munkatervek kidolgozását, illetve a pénzügyi tervek összeállítását, ezenkívül hangsúlyt fektettek a közös tervekre és az együttműködés különböző formáira is. Az elnök külön kiemelte, hogy előadóként jelen volt Ricz Dencs Tünde mentálhigiénés szakember is, aki motivációs képzést tartott az egyesületek vezetői számára.

A képzés egy nagyon fontos pontja a jövő évi programok megbeszélése volt, valamint útmutatás abban, hogyan tudnak rájuk eszközöket szerezni – számolt be Krizsán, majd azzal folytatta, hogy ebben a részben elsősorban a pályázati lehetőségekkel ismerkedhettek meg a képzés résztvevői. A tréning végén a résztvevők ellátogattak a VANCSESZ székházába Adára és a Nagycsaládos Házba Péterrévére.