2024. március 28., csütörtök
JÉGKORONG

Délben a feljutásért

Magyarország válogatottja ma délben játssza le a feljutás szemszögéből sorsdöntő meccset az U20-as jégkorong-vb I. B csoportjának kijevi tornáján. Az ellenfél Franciaország lesz, és az első három fordulóban veretlen csapatok meccsének győztese foglalja majd el a Szlovénia kiesésével az I. A csoportban megüresedett helyet, bár elméleti esélyük maradt még a lengyeleknek is. A 3. fordulóban a magyar válogatott gólokban gazdag meccsen győzte le a lengyel válogatottat, míg a franciák a vendéglátó ukránokat múlták felül.

Szerbia válogatottja nem jutott el a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezőjének 3. szakaszába. A szerb válogatott idegenben 2:1-re veszített a horvátok ellen. Továbbjutott Románia is, amely február 6. és 9. között Nottinghamben a magyar, az észt és a brit válogatottal küzdhet meg a selejtező döntő köréért.

Másodszor is verve a listavezető

A hétvégén két fölényes vendégsikerrel folytatta szereplését az osztrák jégkorongbajnokságban (EBEL) a Fehérvár. Hannu Järvenpää fiai előbb a sereghajtó Dornbirnt ütötték ki (6:2), majd vasárnap este a ligaelső Salzburg otthonából hozták el mindhárom pontot egy 5:2-es diadallal. A magyar csapatnál Yogan duplázott, Timmins és Lehtonen is betalált, Szita Donát pedig a Salzburg üreskapuzását büntetve állította be a végeredményt. A Fehérvár a szezonban másodszor nyert a listavezető ellen, a felek magyarországi meccsén ugyancsak vendégsiker született.