2024. március 29., péntek
VÍZILABDA

Folytatás februárban

A hétvégén véget ért a férfi vízilabda Bajnokok Ligája első szakasza, a magyar csapatok mind eredményesen zárták a téli idényt. A 7. forduló rangadója egyértelműen az OSC–Ferencváros találkozó volt, amely végig kiegyensúlyozott, szoros, izgalmas csatát és 10:10-es döntetlent hozott. Egy héten belül másodszor találkoztak egymással a felek, s a magyar kupadöntőhöz hasonlóan a BL-meccsen is rendkívüli színvonalat láthatott a Nyéki uszoda közönsége, igazi parázs ütközet zajlott a medencében, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de felülkerekedni egyik gárda sem tudott.

Óriási meccset játszottunk, szerintem igazságos eredmény született. Két komoly csapat ugrott medencébe, a legutóbbi két, egymás elleni mérkőzésünk alapján felléptünk a Ferencváros szintjére” – nyilatkozta a mérkőzést követően Vad Lajos, a hazaiak vezetőedzője.

Mindkét csapatnak több lehetősége volt megnyerni a mérkőzést. Az OSC megerősödött, nyilván le akar minket taszítani a trónról, ezt kell tudnunk kezelni a februári folytatásban” – tette hozzá kollégája, Varga Zsolt.

A Szolnok a Spandau otthonában vendégszerepelt, Živko Gocić együttese 14:10-re legyőzte a németeket.

A BL február elején folytatódik.

Eredmények, 7. forduló, A csoport:Spandau–Szolnok 10:14, Jadran (S)–Barceloneta 5:13, Olimpiakosz–Jug 6:5, Jadran (HN)–Szintez 12:9. Az állás: Olimpiakosz 19, Barceloneta 16, Jug 15, Szolnok 12, Jadran (HN) 7, Spandau 5, Jadran (S) 4, Szintez 3 pont. B csoport: Mladost–Marseille 12:11, Hannover–Terrassa 8:9, Pro Recco–Dinamo Tbiliszi 24:9, OSC–FTC 10:10. Az állás: Recco és FTC 17, OSC és Mladost 13, Marseille és Terrassa 9, Hannover 3, Tbiliszi 0 pont.