2024. április 24., szerda

Meglopták a gyerekeket

Már nem első eset, mégsem találták meg az elkövetőket

Vasárnap este Belgrádban, a Száva Központban megtartott koncert során, amelyen a Gyermekfilharmónia lépett fel, ismeretlen elkövetők ellopták a fellépő gyerekek pénztárcáját, illetve pénzét. Erről Ljubiša Jovanović, a Gyermekfilharmónia igazgatója adott hírt a közösségi portálján, majd rámutatott arra, hogy ez nem először történt meg, nemrégiben az Európa öröme fesztivál keretében a külföldről érkezett gyerekek jártak így.

Jovanović a közösségi portálon közzétett levelében leírta, hogy a gyerekek öltözőben hagyott pénzét vitte el egy elkövető. Volt, akitől 100 dinárt vittek el, de volt, akitől a megtérített útiköltséget, több ezer dinárt loptak el.

– A legmegrázóbb a gyermekeink lelkén hagyott nyom, a kétségbeesésük, a zavartságuk, a szemükben feltűnő hitetlenség. Akkor éjjel a szívükből, létükből, tisztaságukból vittek el egy darabot – írja Jovanović, majd elmondta, hogy ugyanez történt a Jele Cello című koncertjükön is, amelyen külföldi gyerekekkel közösen léptek fel.

– Meg kell mutatnunk a gyerekeknek, hogy méltók vagyunk a fiatalságukra és a belső szépségükre, nem hunyhatunk szemet egyesek érdektelensége, nemtörődömsége felett, és afelett, hogy a gyermeknevelést ilyenfajta gúnyolódásnak tegyük ki – írta az igazgató, majd azzal zárta sorait, hogy reméli, az illetékesek mindent megtesznek azért, hogy elfogják az elkövetőket.