2024. április 25., csütörtök

Fontos az önkéntes munka

A Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete fogadást tartott önkéntesei számára

December elején van az önkéntesek világnapja, ennek apropóján szervezett ünnepélyes fogadást aktivistái számára a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete. Az eseményre pénteken a kishegyesi tűzoltóotthonban került sor, és a köszöntő mellett a Vöröskereszt szerény ebéddel vendégelte meg önkénteseit. Fontányi Andor, a szervezet községi titkára arról számolt be lapunknak, hogy a Vöröskereszt a legtöbb önkéntest megmozgató szervezet.

A Vöröskereszt községi szervezetének aktivistái (Fotó: Lakatos János)

A Vöröskereszt községi szervezetének aktivistái (Fotó: Lakatos János)

– Nagyon fontosnak tartjuk az önkénteseink munkáját, és azért hívtuk most össze őket, hogy az egész évben befektetett energiájukat, munkájukat jelképes módon megköszönjük. Szeretnénk, hogy közösen ellenállóbb, hatékonyabb, a krízishelyzetekre megfelelőbben reagáló társadalmat építsünk. A mai eseményen csaknem 70 önkéntes vett részt. Ők azok, akik ebben az évben aktívan részt vettek a tevékenységeinkben. Természetesen vannak olyanok is, akik indirekt módon segítik munkánkat, az ő számuk sokkal nagyobb – mondta el Fontányi, majd arról is szólt, hogy aktivistáik a Vöröskereszt mind a kilenc alaptevékenységébe bekapcsolódtak valamilyen formában. A legfontosabbak a szociális programok, a humanitárius gyűjtési és osztási akciók, a véradási akciók, az elsősegélynyújtás, az egészségügyi megelőző programok stb. Különböző területekről érkeztek az aktivisták, de mindannyian a Vöröskereszt zászlaja alatt tevékenykednek – fogalmazott a titkár.

Az idei ünnepségen nem emeltek ki senkit sem külön, mert mindenkinek a munkáját egyaránt fontosnak tartják. Viszont három diákot dicséretben részesítettek, és ők szerény ajándékot kaptak, mert rendkívüli dolgot vittek végbe. Egy baleset során elláttak egy sérült személyt, így az elsősegélyórákon tanultakat a gyakorlatban is sikeresen alkalmazták.