2024. április 18., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Elszálltak a Zöld Sasok

Isaelnek semmi sem jött össze Bulgáriában (Fotó: MTI)

Isaelnek semmi sem jött össze Bulgáriában (Fotó: MTI)

Nem mondhatjuk, hogy a razgradi hidegben ne próbált volna meg mindent a Ferencváros csapata a Ludogorec ellen, de a magyar helyzetek rendre kimaradtak, így reális esély nem volt a zöld-fehérek továbbjutására az Európa-liga G csoportjának utolsó fordulójában. A Fradi bátor támadójátékkal kezdte a rangadót, a szünetre mégis a Ludogorec vonulhatott előnnyel, miután a 24. percben Lukoki a vendégvédők hibáját kihasználva ziccerben átemelte Dibusz Dénest. A találkozó alakulhatott volna másképpen is, hiszen a szlovén Matej Jug játékvezető pár pillanattal korábban egyértelmű tizenegyestől fosztotta meg a Zöld Sasokat. A második félidőre csak annyi kérdés maradt, hogy a magyar gárdában van-e annyi erő, hogy megfordítsa a derbit, de erre nem került sor. A Ferencváros a végjátékban rendre pontatlannak bizonyult, s a csatársor brazil csillaga, Isael sem tudta bevenni a bolgárok kapuját. A rendes játékidő letelte után négyperces bírói ráadás következett, ami a csereként beálló Szihnyevics góljával zárult. Az egyenlítés későn érkezett, s hiába az 1:1-es végeredmény, a Zöld Sasok a kvartett harmadik helyén zártak, ezzel Szerhij Rebrov legénysége búcsút mondott az európai kupaszereplésnek.

A belgrádi Partizan hazai pályán olyan produkciót nyújtott, ami az előző körben is jól jött volna: Savo Milošević fiai 4:1-re nyertek az Asztana ellen, a győzelem azonban nem vigasztalja a szerb együttest, hiszen az 5. fordulóban az utolsó percekben két gólt is kaptak az Alkmaartól, a 2:2-es remivel pedig idő előtt kiestek az El-ből. Az L csoport másik összecsapásán Ole Gunnar Solskjær folytatta remek sorozatát a Manchester Uniteddel, és a gól nélküli első félidő után 4:0-ra legyőzték az Alkmaart.

Az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszának sorsolását hétfőn tartják.

Az El-csoportkörből továbbjutó csapatok: Arsenal, Manchester United, Wolverhampton, Espanyol, Getafe, Sevilla, Braga, Porto, Sporting, Frankfurt, Wolfsburg, Celtic, Rangers, Gent, Ludogorec, APOEL, København, Alkmaar, Roma, LASK, Cluj, Basel, Malmö, Başakşehir.

A BL-ből csoportharmadikként érkezők: Sahtar, Salzburg, Inter, Benfica, Ajax, Brugge, Olimpiakosz, Leverkusen.