2024. április 23., kedd
SZABADKA

A legjobb „vasutasok”

Nagy, Filipović és a Spartacus Teniszklub kapta a díjat

A Spartacus Vasutas Sportegyesület kihirdette a 2019-es év legjobb felnőtt férfi és női sportolóját, valamint csapatát. A Spartacus sportcsalád a legjobb férfi sportolónak járó díjat Nagy Szebasztián birkózónak ítélte oda, aki az újvidéki U23-as Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert a 67 kilogrammosok mezőnyében. Ezzel nem szakadt meg a birkózók jó sorozata, hiszen a magyarkanizsai fiatalembert megelőzően a legutóbbi három alkalommal Davor Štefanek érdemelte ki az elismerést. Nagy a válogatottal bulgáriai edzőtáborban tartózkodik, így a díjat helyette Damir Šabić, a Spartacus Birkózóklub elnöke vette át.

A legjobb női sportolónak járó elismerésben Tijana Filipović, a Spartacus Női Labdarúgóklub és a válogatott erőssége részesült. A 2014 óta Szabadkán futballozó, rumai születésű Filipović a szabadkai csapattal hat országos bajnoki címet és öt kupagyőzelmet ért el, a legutóbbi idényben pedig a kettős korona megszerzése mellett a Bajnokok Ligája tizenhatoddöntőjében, az Atlético Madrid ellen léphetett pályára a még mindig csak 20 éves játékos.

A legjobb csapatnak járó elismerést a Spartacus Teniszklub érdemelte ki, hiszen a klub történelmi sikert ért el azzal, hogy az ifjúságiak és a felnőttek mezőnyében is megnyerte az országos csapatbajnokságot. Az elismerést Irsai László, a klub alelnöke vehette át.

A díjakat Milan Vučković, a Spartacus Vasutas Sportegyesület elnöke adta át a legsikeresebb sportolóknak, illetve a klub képviselőjének, majd elmondta, hogy a szabadkai sportegyesület még mindig a legfényesebben ragyogó csillag a hasonló nagyságú városok között. Kiemelte, hogy a következő évben a sportegyesület megalakulásának 75. évfordulójára szobrot szeretnének emelni Jovan Mikić Spartaknak, ennek kidolgozása már megkezdődött.