2024. április 18., csütörtök

Újabb díj a bolyais tanároknak

Balla Ákost és Esztelecki Pétert Stádium-díjjal tüntették ki

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított Stádium-díjat három kategóriában osztják ki, a tudományok, a művészetek és a közélet terén tevékenykedő szakemberek között. Idén a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium két tanára is részesült a díjban: Esztelecki Péter a tudomány kategóriában első, míg Balla Ákos a művészet kategóriában harmadik helyezést szerzett az online szavazás eredményeképpen.

Balla Ákos, Esztelecki Péter, Csikós Pajor Gizella és Perpauer Attila (Gruik Zsuzsa felvétele)

Balla Ákos, Esztelecki Péter, Csikós Pajor Gizella és Perpauer Attila (Gruik Zsuzsa felvétele)

A díjazott tanárok tiszteletére a város önkormányzata sajtótájékoztatóval egybekötött fogadást tartott, ahol Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja ajándékcsomagot adott át a tanároknak, és gratulált nekik az elért eredményekhez.

– Fontos számunkra az iskoláink által végzett munka. Kiemelkedő tanáraink vannak, akiket meg kell dicsérni, hiszen munkájuk során az elkövetkező generációknak adják tovább a tudásukat, nevelői munkájuk pedig biztosítja, hogy a közösségünk a jövőben is megmaradjon – hangsúlyozta.

Csikós Pajor Gizella, az iskola igazgatója elmondta, az intézmény a Stádium-díj mindhárom kategóriájában adott le jelölést, először összegyűjtötték az elegendő számú aláírást ahhoz, hogy jelöljék az iskola pedagógusait, majd augusztusban a diákok Szikszóra utaztak, ahol az alapítvány és a többi diák előtt bemutatták a tanáraikat. Itt lehetőség volt arra, hogy a Kárpát-medence különböző szegleteiből érkező diákok és tanárok megismerjék egymás jelöltjeit, a helyezésekről azonban nem ez, hanem az ezt követő online szavazás döntött.

Esztelecki Péter és Balla Ákos hangsúlyozták, a díj elnyerése fontos pozitív visszajelzés a számukra, hiszen a kollégák, a diákok és a szülők összefogásának köszönhetően gyűltek össze a szükséges szavazatok. A díjazás megerősítette őket abban, hogy a megkezdett úton haladjanak tovább pedagógiai munkájuk során. Esztelecki Péter kiemelte, hogy a díjat a vajdasági magyar közösség rendkívüli összetartásának, segítőkészségének is köszönhetik.