2024. április 20., szombat
EURÓPA-LIGA

Rebrovék razgradi küldetése

Ma 21 órától olyat tehet a Ferencváros, amit magyar labdarúgóklub már évtizedek óta nem tett meg az európai fociban. Szerhij Rebrov legénysége ugyanis Razgradban lép pályára a Ludogorec ellen egy olyan mérkőzésen, ahol a győzelem a tavaszi folytatást jelentené. A Zöld Sasok az Európa-liga H csoportjában jelenleg 6 ponttal a harmadikok, egyetlen ponttal lemaradva a második, továbbjutóhelyen álló bolgároktól. A Fradi az előző körben hazai pályán, hosszabbításban kapott góllal játszott 2:2-es döntetlent az Espanyollal, ha akkor Darder nem rontja el a magyarok estéjét, ma egy iksz is beleférne, így viszont lényegesen nehezebb a feladat, győzni kell.

Az idei szezonban a két gárda mér háromszor találkozott, a BL-selejtezőben a Ferencváros oda-vissza verte a Ludogorecet, ám a csoportkör odavágóján a Groupama Arénában 3:0-s vendéggyőzelem született. A versenytét mellett az is hatalmas súlyt ad a mai meccsnek, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályzata értelmében a csoportból második helyen továbbjutó csapat bő egymillió eurót kap bónuszként. Rebrov vezetőedző a hatalmas nyomás tudatában a meccsre készülve úgy nyilatkozott, tisztában vannak azzal, hogy a továbbjutáshoz csak a győzelem jöhet számításba, és így is fognak kifutni a pályára játékosai. „Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy tizenöt év után szerepel újra csoportkörben a klub. Annak is örülnünk kell, hogy egyáltalán itt lehetünk, és megmérethetjük magunkat ezen a szinten” – fogalmazott két lábbal a földön maradva az ukrán szakember.

A Partizan a becsületért

Tét nélküli mérkőzésen várja a Partizan a sereghajtó Asztanát, hiszen az L csoportban már az előző körben, a szerbek hollandiai 2:2-jével eldőlt, hogy a Manchester United és az Alkmaar lép az egyenes kieséses szakaszba. Savo Milošević legénysége számára a mai lehetett volna a szezon legfontosabb mérkőzése, hiszen az AZ az Old Traffordon vendégeskedik, és a kazahok legyőzése mellett a hollandok igencsak valószínű pontvesztése a fekete-fehérek továbbjutását jelentette volna. Druijn hajrábeli duplája két hete viszont elvette az utolsó csoportforduló élét, így Tošićék legfeljebb azért léphetnek pályára, hogy jó emlékekkel mondjanak búcsút az idei európai kupaporondnak, és lendületet gyűjtsenek a Szuperliga küzdelmeire.