2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Tizenhét éves rekorder ejtette ki az Intert

Az Inter hazai pályán búcsúzott el a BL-től (Fotó: Beta/AP)

Az Inter hazai pályán búcsúzott el a BL-től (Fotó: Beta/AP)

Izgalmakkal teli záróforduló indult útjára kedden este a 2019/2020-as Bajnokok Ligája csoportkörében. Minden a késő délutáni Napoli–Genk és Salzburg–Liverpool párosításokkal kezdődött. Carlo Ancelotti olasz legénysége gyorsan letudta a kötelezőt, s végül 4:0-ra nyert. A másik összecsapáson Szoboszlaiék előtt főként az első félidőben adódtak lehetőségek, de az osztrák csapat nem élt ezekkel, a címvédő Liverpool pedig elhozta a három pontot Ausztriából, a csoport élére repülve ezzel. Érdekesség, hogy bár a Napoli továbbjutott, a klub a mérkőzés után menesztette vezetőedzőjét.

A G csoportban a Lyon és a Zenit harcolt a tavaszi BL-részvételért, az orosz csapat azonban csődöt mondott Portugáliában a Benfica ellen, a 3:0-s vereséggel pedig a kvartett utolsó helyére csúszott vissza. A Lyon hazai pályán fél óra után kétgólos hátrányba került Gulácsi Leipzigja ellen, ám Aouar és Depay találataival összejött az egyenlítés, mindezzel a továbbjutás is. A halálcsoportnak nevezett négyesben az Inter hazai pályán a legnagyobb sztárjai nélkül, mintegy B csapattal kiálló Barcelonával találta szemben magát. Antonio Conte együttese ennek ellenére sem tudott nyerni a Giuseppe Meazza telt házas, közel 80 ezres közönsége előtt. A rangadó egészen a hajráig 1:1-es döntetlenre állt, a 86. percben azonban a csereként beálló Ansu Fati megszerezte a vendégek második találatát, és kiejtette a Nerazzurrit. Fati mindössze 17 évesen és 40 naposan a Bajnokok Ligája történelmének legfiatalabb gólszerzője lett. Az F jelű négyesben a milánói gárda botlását a Dortmund használta ki: Lucien Favre együttese a prágai Slaviát – kínkeservesen – 2:1-re győzte le.

Az igazi dráma A H csoportban játszódott le, ahol három csapat – az Ajax, a Chelsea és a Valencia – pályázott két továbbjutóhelyre. FrankLampard Chelsea-je esélyeshez méltóan felülmúlta a Lille-t, az Ajax–Valencia rangadón pedig hiába volt több mint kétszer annyi próbálkozása az amszterdami együttesnek, a spanyolok Rodrigo góljával 1:0-ra nyertek. A Valencia csoportelsőként végzett, EriktenHag fiatal holland gárdája pedig a tavalyi BL-elődöntő után idén maximum az Európa-ligában brillírozhat.