2024. április 19., péntek
NBA

Történelem Miamiban

Sorozatban harmadik vereségét volt kénytelen elkönyvelni a Denver az NBA-ben, ezzel a nyugati főcsoport ötödik helyére csúszott. A Nuggets a húzós keleti körúton New Yorkban még simán nyert (129:92), de Bostonban, Brooklynban és legutóbb Philadelphiában is kikapott (97:92). Jokićék a 14 pontos hátrányból (47:33) még felálltak és fordítottak, de a szoros végjátékot a 76ers bírta jobban. A zombori mérlege 15 pont, 11 gólpassz és 7 lepattanó volt.

Nem mindennapi egyéni teljesítményeket láthattak a szurkolók Miamiban, ahol a csapat a 2012–2013-as bajnokegyüttest kezdi idézni. Az Atlanta elleni hosszabbításos győzelem (135:121) során négy hazai kosaras dobta túl a 20 pontot, közülük ketten tripla duplával zártak: Kendrick Nunn 36, Duncan Robinson 34 ponttal, Bam Adebayo 30-11-11-gyel, a rutinos Jimmy Butler pedig 20-18-10-zel zárta az emlékezetes estét. Adebayo és Butler a Miami történetének első párosa lett, akik egyazon meccsen értek el ilyen kiemelkedő számokat – még a James–Wade–Bosh trió fémjelezte korszakban sem történt ilyen.

BAJNOKOK LIGÁJA

A csoportelsőt verte a Szombathely

Izgalmas mérkőzésen őrizte meg hazai veretlenségét a BL-ben a Szombathely. A magyar bajnok a D csoportban éllovas francia Dijont fogadta, és a szurkolók a várakozásoknak megfelelően késhegyre menő küzdelmet láthattak. Igaz, a Szombathely jobban kezdett, és a meccs korai szakaszában többször is két számjegyű különbséggel vezetett (25:14, 30:20), ám a vendégek a nagyot játszó Ulmer vezetésével visszajöttek, és a hajrában már a magyaroknak kellett egyenlíteniük a hosszabbításért. A ráadás végén is a Dijon járt elöl (79:81), de a slusszpoén a házigazdáé lett, másodpercekkel a dudaszó előtt Filipovity Márkó győzelmet érő hárompontost vágott be. A meccs legjobbja a 25 pontos Ulmer lett, a Szombathelynél ismét Perl Zoltán volt a legponterősebb 16-tal, úgy, hogy minden társa feliratkozott.