2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A Zvezdának az Európa-liga a cél

A legrangosabb európai kupasorozat B csoportjában már az 5. fordulóban eldőlt a továbbjutás kérdése, hiszen a Bayern München és a Tottenham tetemes előnyre tett szert a Crvena zvezda és az Olimipiakosz előtt. A kvartettben mára egyetlen nyitott kérdés maradt: melyik együttes szerzi meg a harmadik, Európa-ligát érő pozíciót. Vladan Milojević legénysége hazai pályán 3:1-re legyőzte a görögöket, míg az Olimpiakosz csak egy pontot szerzett az angolok elleni 2:2-es döntetlen alkalmával. Ha a Zvezda ma (21 óra) nem kap ki Athénban az Olimpiakosztól, tavasszal az El-ben folytathatja, ám Pireuszban valószínűleg a poklok pokla vár Marko Marinékra.

Az A csoportban a PSG és a Real Madrid biztosan a legjobb 16 közé jut, a C és a D jelű négyesben azonban még akadnak kérdőjelek. Előbbiben a Premier League-ben kisebb gödörbe kerülő Manchester City a csoportelső. Pep Guardiola fiai a zágrábi Dinamóhoz utaznak, a horvátoknak pedig mindenképpen otthon kell tartaniuk a három pontot, ha a kvartett második helye a céljuk. Mindeközben a Sahtar az Atalanta ellen mérkőzik: a donyeckiek 6 ponttal egyelőre a nyolcaddöntőben érezhetik magukat, ám a csoportból akár még az olaszok is kvalifikálhatják magukat a következő körbe.

A legizgalmasabb szituáció a Juventus, Atlético Madrid, Leverkusen, Lokomotiv négyesben alakult ki. A Cristiano Ronaldo fémjelezte torinóiak csoportelsőként már a legjobb 16 tagjaiként a Leverkusen otthonába látogatnak. Maurizio Sarri Öreg Hölgye a Serie A-ban csak a második, így a Zebrák valamelyest tartalékos felállás mellett dönthetnek, ez pedig a német gyógyszergyári csapatnak kedvezhet. Az Atléti a Wanda Metropolitánóban fogadja a moszkvai Lokomotivot. Amennyiben Diego Simeone a BL-ben kívánja folytatni edzői ténykedését, úgy mindenképpen győzelemre kell vezetnie csapatát, ellenkező esetben a Leverkusen lecsaphat a kínálkozó lehetőségre.